Aki Ajo juhli hillitysti suomalaistallin historiallista Moto2-podiumsijoitusta

Ajo Motorsportin ranskalainen paluumuuttaja Johann Zarco oli ajaa voittoon heti kättelyssä sarjan avanneessa Qatarin GP:ssä, mutta silloin tekninen vika pudotti hänet selkeästä johtoasemasta kahdeksanneksi vain kolme kierrosta ennen ruutulippua.

Takaiskun paikkaamisessa ei aikailtu. Revanssi otettiin välittömästi Teksasin maaperällä Austinissa, jossa Zarco kuittasi kakkossijan britti Sam Lowesin takana.

Suomalaistallin kuski on kahden kisan jälkeen sarjassa toisena pistein 28. Kärjessä häärää luokan espanjalaistulokas Alex Rins yhden pisteen edulla Zarcoon. Mika Kallion 18 pistettä oikeuttavat kahdeksanteen sijaan.

– Teemme tällä hetkellä erittäin hyvää työtä myös pisteiden valossa ja jatkamme innolla taistelua kärkisijoista seuraavissa kisoissa, toteaa keskiluokan neitseellistä podiumsijoitusta COTA-radalla maltillisesti juhlinut Ajo.

Ajo on tarjonnut Zarcolle täydet tyylipisteet testikaudesta lähtien. Linja pitää.

– Olen hyvin iloinen Johannin suoritukseen kisassa, joka oli jälleen haastava myös sään osalta. Kisan aikana satoi vähän ja silloin johdossa on vaikea ajaa ilman vertailukohdetta. Johann pysyi kuitenkin tyynenä myös siinä vaiheessa, kun Lowes alkoi puskea ja ohitti hänet. Toinen sija oli hieno suoritus, alleviivaa Ajo.

Varikkoboxissa pureskeltiin kynsiä samalla kun Zarco nautti täysin siemauksin kilvanajosta.

– Se oli tosi mukava kisa. Johdin sitä pitkään ja kärjessä oli ilo ajaa.

– Toinen sija oli tässä vaiheessa erittäin tärkeä ja hyvä koko MM-sarjaa ajatellen. Pyörä toimi hienosti ja kiitän tiimiäni jälleen mahtavasta työstä. Tiedän, että pystyn olemaan jatkossa vieläkinnopeampi, Zarco viittaa jo ensi viikonvaihteena ajettavan Argentiinan GP:n suuntaan.

Tällä tahdilla on vain ajan kysymys, milloin suomalaistalli korkkaa myös Moto2-luokan voittotilinsä ratamoottoripyöräilyn parrasvaloissa.
 

Uusin numero