Ajon tiimin Salom säilytti MM-johtonsa kolmannella sijalla

Salom säilytti asemansa Phillip Islandin radalla Australiassa ajetussa kisassa, jossa hän päätyi paalupaikalta kolmanneksi edellään maanmiehet Alex Rins ja Maveric Vinales. Salom jäi voittajasta vain 0,178 sekuntia. Rins on pisteissä toisena ja Vinales kolmantena.

– Hyvä kilpailu ja hyvä taistelu Luisilta, kehui tallipäällikkö Aki Ajo.

Kisasta tiedettiin odottaa jälleen äärimmäisen tasaista ja sellainen myös nähtiin.

– Isossa kärkiryhmässä taisteltiin tiukasti voitosta. Ikävä kyllä Luis ei voittanut tällä kertaa, mutta aina ei voi yltää korkeimmalle korokkeelle. Meidän pitää olla tyytyväisiä kolmanteen sijaan, sillä teimme ehdottomasti taas parhaamme. Luisilla näytti olevan keulan kanssa hieman ongelmia viimeisessä hitaammassa mutkassa, jossa hän menetti mahdollisuutensa voittoon, kertoi Ajo.

Seitsemän ykkössijaa tällä kaudella kuitannut Salom tähdensi, että kolmas sija oli ankaran väännön tulos.

– Erittäin hyvä ja nautittava kilpailu. Harmikseni minulla oli ongelmia viimeisellä kierroksella ja miltei kaaduin. Ylsin siitä huolimatta podiumille ja se oli tänään tärkeintä. Näillä pisteillä tulee olemaan vielä paljon merkitystä mestaruustaistelussa. Se taistelu jatkuu taatusti kovana edelleen kaksi kisaa ja kierros kierrokselta, sanoi Salom.

Khairuddin ja Sissis
tekivät hyvät nousut

Salomin tiimikavereista 22-vuotissyntymäpäiväänsä työn merkeissä viettänyt malesialainen Zulfahmi Khairuddin ajoi 11:neksi ja kotiyleisönsä edessä kilpaillut Arthur Sissis 16:nneksi. Khairuddinin ero kärkeen oli 15,974 ja Sissisin 16,665 sekuntia.

– Olen iloinen Fahmin puolesta, sillä hänellä on ollut vaikeaa Aragonin kisan kaatumisen jälkeen. Tämä oli häneltä kuitenkin yksi kauden tähän mennessä parhaista viikonlopuista. Arthur joutui Fahmin tavoin hidastamaan vauhtia väistääkseen toista kilpailijaa, mutta hän pystyi tekemään silti takaa hyvän nousun isoon toiseen ryhmään, totesi Ajo.

Khairuddin otti terävän startin kilpailuun.

– Avauskierroksen neljännessä mutkassa edessäni kuitenkin kolaroitiin ja minun oli lähes pysähdyttävä. Sain vielä kärkiryhmän kiinni, mutta sitten aloin jäädä siitä kierros kierrokselta. Positiivisinta tässä on se, että olen toipunut rannevamman jäljiltä fyysisesti lähes täyteen terään loppukautta ja tulevaa viikonvaihdetta silmälläpitäen, Khairuddin vinkkasi Japanin ja Motegin radan suuntaan.

Sissis ajoi viime vuonna kotikisassaan kolmanneksi. Tällä kertaa oli paljon vaikeampaa.

– Tämä oli minulle tosiaankin erittäin vaikea kilpailu hyvästä startista huolimatta. Nousin ensimmäisissä kaarteista jo kärkikymmenikköön, mutta nelosmutkassa Oliveira (Miguel) kaatui ja toinen kuljettaja osui minuun. Sen jälkeen edessä oli kova taistelu saavuttaakseni kakkosryhmän. Saavutinkin se, mutta osaltani tämä kisa loppui tavallaan kesken, kuvaili Sissis.

Uusin numero