Ajon tiimin Moto3-ässä loukkaantui Saksan GP:n harjoituksissa – leikkauspöytä odottaa

Tällä kaudella Italian ja viimeksi ajetun Hollannin MM-osakilpailun voittaneen Red Bull KTM Ajo-tiimin Oliveira ehti ajaa Saksan GP:n avausharjoituksissa vain neljä kierrosta.

Oliveira koki kohtalonsa sarjan lyhimmän radan ykkösmutkassa, jossa KTM:n heitti hänet rajusti selästään niin sanotun highsiderin seurauksena.

Ratasairaalassa tehty tutkimus osoitti, että Oliveiralla on murtuma vasemmassa kämmenessä ja se vaatii välitöntä leikkaushoitoa.

Oliveiralta jää siis Saksan osakilpailu ajamatta. Tavallaan onni onnettomuudessa on se, että GP-sarja siirtyy Saksan jälkeen kolmen viikon mittaiselle kesätauolle. Seuraava ja samalla kauden jälkimmäisen puoliskon käynnistävä osakilpailu odottaa vuoroaan 9. elokuuta Indiapolisissa.

Moto3-luokan Saksan GP:n ensimmäisten harjoitusten kärjessä nähtiin tuttu mies, eli Hondalla sarjaa ylivoimaisesti johtava Danny Kent. Hän kiersi 3671 metrin mittaisen radan ajassa 1.27,026.

Tänään 21 vuotta täyttänyt Niklas Ajo oli 18:s. RBA Racing-tiimin KTM-kuljettaja jäi viime kauden tallikaveristaan Kentista 1,925 sekuntia.

Perjantaina ajetaan vielä toinen vapaa harjoitus.

Uusin numero