Ajon tiimin MM-kärki: ”En ole 100-prosenttisessa kunnossa Brnossa”

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom johtaa sarjaa yhdeksän osakilpailun jälkeen ja malesialainen Zulfahmi Khairuddin sekä australialainen Arthur Sissis löytyvät tasapistein seitsemänneltä sijalta.

Salom ajoi kivuliaasta vasemmasta nilkastaan huolimatta viime sunnuntaina Indianapolisin radalla Yhdysvalloissa viidenneksi Sissis ja Khairuddin välittömästi seuraavilla sijoilla takanaan.

Brnon rataennätystä hallussaan pitävän Salomin saavutus oli kova, sillä hän kaatui rajusti Indianapolisin GP:n aika-ajoissa.

– Lähdemme tekemään Brnossa lujasti töitä pitäen samalla hyvää huolta nilkastani. Nilkka on yhä kipeä ja en ole sen osalta vielä 100-prosenttisessa kunnossa, mutta toivotaan, että tilanne on parempi kisapäivänä sunnuntaina. Pidän radasta ja minulla on kulkenut täällä aina hyvin, toteaa sarjaa yhdeksän pisteen erolla maanmieheensä Maverick Vinalesiin johtava Salom.

Khairuddin ja Sissis tekivät molemmat Indyssä väkevän paluun radoille kesätauon jäljiltä. Samaa, nousujohteista linjaa lähdetään jatkamaan Brnossa, jossa Khairuddin kiirehti viime kaudella aika-ajossa kolmanneksi.

– Brno on yksi suosikkiradoistani ja kolme edellistä GP:tä ovat kulkeneet minulta täällä hyvin, vaikka viime vuonna maali jäikin saavuttamatta eturivin lähtöpaikasta huolimatta. Brnon rata sopii ajotyylilleni ja pyrin jatkamaan siitä, mihin Indianapolisissa jäin. Tärkeintä on pysyä keskittyneenä ja pistää 120 prosenttia peliin jokaisella kierroksella, korostaa Khairuddin.

Sissis sijoittui Indianapolisin aika-ajossa ja kilpailussa molemmissa kuudenneksi. Aika-ajosijoitus on tähän mennessä hänen MM-uransa paras ja kisasijoitus meneillään olevan kauden korkein.

Sissis liikkuu tiimikaveriensa kanssa samoilla linjoilla Brnon 5403 mittaista leveää rataa luonnehtiessaan.

– Pidän todellakin tästä radasta. Se on yksi suosikeistani MM-kalenterissa. Rata on leveä, todella nopea ja odotan malttamattomana pääsyä ajamaan sille. Indyn viikonvaihde sujui hyvin ja toivotaan nyt, että tämä suuntaus jatkuu samalla lailla: parannusta haetaan päivä päivältä, lupaa Sissis.

Ratainfo, Brno:
Pituus: 5403 metriä
Leveys: 15 metriä
Mutkat vasemmalle: 6
Mutkat oikealle: 8
Pisin suora: 636 metriä
Valmistunut: 1987
Modifioitu: 1996

Moto3-luokan kauden 10/17 MM-osakilpailun aikataulu Brnon radalla Tshekissä:
Perjantai 23.8.

10.00-10.40, 1. vapaa harjoitus
14.10-14.50, 2. vapaa harjoitus
Lauantai 24.8.
10.00-10.40, 3. vapaa harjoitus
13.35-14.15, aika-ajo
Sunnuntai 25.8.
11.00-11.20, warm up
15.30, MM-osakilpailu 10/17
 

Uusin numero