Ajon tiimin ex- ja tuleva tähti tuikkivat korkealla COTA:n yllä

Kyseiset kuljettajat olivat viime vuonna Moto3-luokan historiallisen maailmanmestaruuden loppujen lopuksi näytöstylliin saavuttanut saksalainen Sandro Cortese, hänen maanmiehensä Jonas Folger ja Red Bull KTM Ajo-tehdastiimiin täksi kaudeksi tullut espanjalainen Luis Salom.

Kaksi muuta olivat – kuinkas muuten – kotimaista kalustoa, eli MotoGP-luokassa jo konkarikaartiin lukeutuvat yhdysvaltalaiset Colin ”Texas Tornado” Edwards ja vuoden 2006 maailmanmestari Nicky Hayden.

Moto2-luokassa nykyään kilpaileva Cortese pohjusti viime vuoden tittelinsä viidellä osakilpailuvoitolla. Moto3-luokan kovimpiin kuljettajiin lukeutuva ja Niklas Ajon kanssa taannoin myös Valkeakosken suunnalla harjoitellut Folger puolestaan korkkasi juuri suomalaistallin riveissä GP-voittotilinsä. Se tapahtui kaudella 2011 silloisessa 125-kuutioisten luokassa ja sateisessa Silverstonessa.

Salom ajoi viime kaudella MM-hopeaa ja kaksi osakilpailuvoittoa. Avaus Akin Ajon tiimissä oli sekin varsin vakuuttava kaksi viikkoa sitten Losailin radalla Qatarissa: paalupaikalta voittoon.

Salom muistaa tuoda joka käänteessä julki kiitollisuutensa Ajolle, KTM:lle ja Red Bullille. Näin tälläkin kerralla.

– Tämä on ollut iso harppaus urallani ja haluan todellakin osoittaa olevani luottamuksen arvoinen. Tämä on myös tilaisuus, jota en saa missään nimessä hukata, tähdentää Salom.

Mallorcan mies on kenties kuumaverisin kuljettaja, joka on Ajo Motorsportin riveissä koskaan kilpaillut. Qatarin jäljiltä kovan flunssan kourissa olleen ja tämän vuoksi vasta perjantaina suunnan kohti Austinia ottaneen päällikön kokemus ja viileys ovat olleet kuitenkin jälleen kerran valttia.

– Luisin kanssa on tehty talvesta lähtien hiki otsalla kovasti töitä ja se työ on tuottanut myös tulosta. Kausi on tietenkin vielä varsin nuori, mutta Luis on jo ehtinyt osoittaa tässä vaiheessa kehityksensä paitsi kuljettajana, myös henkisellä tasolla, muotoilee Ajo.

Moto3-luokan MM-sarjan kauden toisen osakilpailun 1. vapaa harjoitus käynnistyy Austinissa perjantaina klo 17 Suomen aikaa.

Uusin numero