Ajon tiimille komea voitto Australiassa – Moto3-luokassa rytisi rajusti

Viimeisen kierroksen mestarillisesti ajanut Red Bull KTM Ajo-tiimin Oliveira kukisti toiseksi Hondallaan nousseen Efren Vazquezin 0,132 sekunnilla. Vazquez puristi aivan lopussa imusta ohi kukistaen Binderin niukalla 29 tuhannesosan erolla.

Kisassa nähtiin todella paljon kolarointeja ja kaatumisia. Matkaan lähteneistä 36 kuljettajasta maalilinjan ylitti vain 19 kylmäpäisintä.

Heidän joukossaan eivät olleet mestaruuden Australiaan katkolle tuonut Danny Kent, eikä hänen uhkaajansa Enea Bastianini, jonka tittelihaaveet romuttuivat lopullisesti Phillip Islandilla.

Kent koki kohtalonsa, kun 23 kierroksen kisasta oli kymmenen jäljellä. Hän osui aggressiivisessa ohitusyrityksessä Niccolo Antonellin pyörään, jonka johdosta britti singahti korkealle kohti Australian taivasta.

Samassa rytäkässä nutulleen meni myös Bastianini, joka vietiin Kentin tavoin varmuuden vuoksi tutkittavaksi ratasairaalaan.

Kent olisi juhlinut mestaruutta ratasairaalassa, mikäli Oliveira ei olisi yltänyt kolmen nopeimman joukkoon.

Oliveiran ykköässijan myötä tilanne on nyt kuitenkin aivan toinen. Kentilla on toki vielä 40 pisteen johto Oliveiraan, kun kaudesta on ajamatta kaksi kisaa. Niissä on jaossa yhteensä 50 pistettä.

– Hullu kisa, mutta mestaruustaistelussa ollaan kuitenkin yhä mukana. Tämä oli tosi mahtava voitto ja siitä iso kiitos kuuluu jälleen tiimilleni, iloitsi Bastianiniin 16 pisteen edun omaava Oliveira.

Tiimikaverinsa Karel Hanikan kanssa katteita kolistellut Binder oli jo menettää mahdollisuuteensa ajettuaan yhden kaarteen pahasti leveäksi. Binder nousi kuitenkin sitkeästä takaisin kärkiryhmään.

– Minulla oli tässä kisassa sekä onnea, että epäonnea. Olin onnekas, että minulla oli siinä yhdessä tilanteessa tarpeeksi tilaa palata takaisin radalle. Lopussa minulla oli sitten saumat jopa voittoon, mutta eväät eivät siihen vielä riittäneet. Hyvä kisa kuitenkin kaiken kaikkiaan. Tiimi järjesti minulle aivan mahtavan pyörän, kiitteli Binder.

Viikon välein jatkuva tiivistempoinen kaukomaiden kierros ajetaan päätökseen ensi sunnuntaina Sepangin radalla Malesiassa.

Uusin numero