Ajon tiimi säilytti komealla kaksoisvoitolla mahdollisuudet Moto3-mestaruuteen

Hondaa käskyttävälle Danny Kentille tarjoutui Sepangissa jo kolmas tilaisuus mestaruuden ratkaisuun, mutta britti ei pystynyt puhaltamaan peliä vieläkään poikki.

Kent päätyi kauden 17. kisassa seitsemänneksi. MM-kulta olisi ollut selviö kaksi pykälää paremmalla sijoituksella.

Moto3-luokan tämän hetken ehdottomasti kuumin kuljettaja Oliveira – viidestä viimeisestä kisasta kolme voittoa ja kaksi kakkossijaa – ei kuitenkaan päästänyt, eikä päästä Kentia helpolla Valenciassakaan, jossa jaossa on yhä 25 pistettä.

Leopard-tiimin Kentillä on 24 pisteen edulla toki edelleen tukeva ote titteliin vähintään MM-hopean Malesiassa varmistaneeseen Oliveiraan nähden.

– Unohdin Kentin tässä kisassa ja keskityin vain omaan suoritukseeni ja tavoitteena olleen voiton saavuttamiseen. Mestaruusmahdollisuus elää yhä ja tulen taatusti taistelemaan loppuun asti, julisti Oliveira.

Oliveira kukisti kauden parhaallaan toiseksi sijoittuneen Red Bull KTM Ajo-tiimikaverinsa Brad Binderin niukasti 89 tuhannesosalla. Jorge Navarro ajoi Hondalla kolmanneksi 0,273 sekuntia voittajan takana.

Viimeisellä kierroksella kaksi sijaa periksi antamaan joutunut Kent jäi kauden viidennen voittonsa viilettäneestä Oliveirasta 0,590 sekuntia. Kentillä on tältä kaudella koossa kuusi voittoa.

Ensi kaudella Ajon tiimissä jatkava Binder oli hyvin lähellä voittoa. Kakkossijakin kuitenkin maistui tässä tilanteessa makealta, kun plakkarissa oli myös Australian GP:n kolmossija viikon takaa.

– Olen tosi iloinen ja tyytyväinen. Pystyin ajamaan vahvasti läpi raskaan kisan kiitos kovan kuntoni. Tämä lupailee hyvää jo ensi vuottakin silmäillen, vinkkasi Binder.

Uusin numero