Ajon tiimi ruuhkasta eturiviin Itävallan GP:ssä

Harjoituksista alkaen kärkivauhdissa ollut Binder hyökkäsi vielä viimeisellä kierroksellaan rajusti paalupaikan kimppuun ja Red Bull Ringin radan ensimmäisen sektorin jälkeen kaikki näyttikin kulkevan suunnitelmien mukaan.

Sen jälkeen Binderin edessä oli kuitenkin siksi paljon ruuhkaa, että rakoa huippukierroksen viimeistelyyn ei enää löytynyt.

Uransa ensimmäistä paalupaikkaa Spielbergin jylhissä maisemissa tuuletti Leopard-tiimin KTM:llä kisaava Joan Mir ajalla 1.36,228.

Binder jäi miltei ihanneolosuhteissa pohjista 0,107 sekuntia. Sunnuntain kisan eturivin täydentää Gresini-tiimin Hondalla kisaava Enea Bastianini. Hänen erokseen kärkeen kirjattiin 0,372 sekuntia.

Bastianini oli vielä jokunen viikko sitten vahvasti tyrkyllä Red Bull KTM Ajo-tiimiin kaudeksi 2017. Hän ei ole sitä välttämättä enää, eikä ole toisaalta Francesco Bagnaiakaan. Nyt vahvimmin tapetilla on niin ikään nopeaan italialaiskaartiin lukeutuva Niccolo Antonelli.

Ensimmäistä MM-kauttaan ajava Bendsneyder jatkaa ensi kaudella Ajon tiimissä. Bendsneyder jäi aika-ajossa paalupaikka-ajasta 0,737 sekuntia.

– Bo parantaa koko ajan otteitaan. Olen häneen erittäin tyytyväinen, vahvistaa tiimipäällikkö Aki Ajo.

Uusin numero