Ajon tiimi KTM:llä Moto2-luokkaan Binder ja Marquez kuljettajinaan?

Kuviota ei ole vielä vahvistettu, mutta jos ja kun se toteutuu, niin toinen kuljettaja on melkoisella varmuudella Red Bull KTM Ajo-tehdastiimissä meneillään olevalla kaudella Moto3-luokan maailmanmestaruudessa kiinni oleva eteläafrikkalainen Brad Binder.

Toinen kuljettaja tullee puolestaan Espanjasta. Tässä tapauksessa tapetilla on vahvimmin ollut Marc Marquezin nuoremman veljen Alex Marquezin nimi. Alex Marquez ajaa toista kauttaan Moto2-luokassa Marc VDS-tiimin riveissä.

Saksan IDM-sarjassa tätä nykyä tuuraavana kuljettajana kilpaileva Tatu Lauslehto testasi WP:n ja KTM:n prototyyppipyörää talvella Almerian radalla Espanjassa.

Viimeksi sen puikoissa nähtiin vuorostaan Ricky Cardus, joka oli epävirallisten tietojen mukaan ajanut kelpo kierrosaikoja Brnon radalla Tshekissä. Aki Ajo on korostanut, että uusi projekti on enemmän WP:n käsialaa. KTM tuo toki nimenä projektille tuntuvan lisäarvon tunnettavuutta.

Ajo Motorsport tuli mukaan Moto2-luokkaan viime kaudella, jolloin se saavutti välittömästi maailmanmestaruuden ranskalainen Johann Zarco Kalex-kuljettajaan. Yhteistyö jatkuu meneillään olevalla kaudella ja Zarcolla on kaikki mahdollisuudet tehdä historiaa ensimmäisenä kuljettajana, joka saavuttaa kaksi peräkkäistä Moto2-mestaruutta.

Zarco siirtyy ensi kaudella MotoGP-luokkaan ja hänen työnantajanaan tulee tällöin toimimaan maanmies Herve Poncharalin johtama Yamahan Tech 3-satelliittitiimi.

Sopimusta ei ole vielä julkistettu. Se tapahtunee välittömästi, kun Zarcon aiemmat sopimusvelvoitteet Suzukin suuntaan on saatu hoidettua.

Moto2-luokan moottoritoimittajana on ollut sen ensimmäisestä, eli kaudesta 2010 alkaen Honda. GP-sarjaa hallinnoivan Dornan ja Hondan nykyinen sopimus ulottuu kauteen 2018 asti.