Ajon tiimeille komea kaksoisvoitto

– Kyllähän tällainen kaksoisvoiton tuonut päivä on uskomaton. Sateen piiskaamalla podiumilla minulle palasi mieliin muistot vuodelta 2003 ja Phillip Islandin radalta Australiassa. Tiimini otti silloin ensimmäisen kaksoisvoiton Andrea Ballerinin ja Masao Azuman ansiosta. Uskon, että meidän ei tarvitse odottaa sitä seuraavaa kaksoisvoittoa enää yhtä pitkään. Nälkä menetykseen molemmissa tiimeissä on kova, vahvisti tallipäällikkö Ajo.

Silverstonessa vallitsi varsin kurjat olosuhteet.
– Sadetta, kylmää ja tuulista. Yleensä tällaisia olosuhteita vähän manaa, mutta tänään ei ollut tosiaankaan aihetta kiroiluun, totesi tyytyväinen Ajo.

”En vielä tajua tätä voittoa todeksi!”

Kärkikaksikko irtosi haastavassa kelissä jo hyvissä ajoin muilta. Lopullinen ratkaisu nähtiin kaksi kierrosta ennen maalia, kun Red Bull Ajo Motorsport-tiimin saksalainen Aprilia-kuljettaja Folger, 17, lisäsi vielä entisestään vauhtia.

Jo viime sunnuntaina Barcelonassa voitosta kamppaillut Avant-AirAsia-Ajo -tiimin ranskalainen Zarco, 20, leikkasi maalinjan Derbillään 3,885 sekuntia uransa ensimmäistä MM-osakilpailuvoittoa tuuletelleen Folgerin jälkeen.

GP-sarjassa 43 kisaa ajaneen Folgerin voiton arvoa nostaa edelleen se, että hän on ollut viime viikot vahvalla antibioottikuurilla sitkeän keuhkotulehduksen vuoksi. Voimattomaksi olonsa tuntenut Folger vieraili vielä lauantaina Silverstonen ratasairaalassa lievän kuumeen vuoksi.
– Aivan uskomatonta! En vielä tajua tätä voittoa todeksi. Tämä kisa tuntui minusta olosuhteiden vuoksi todella pitkältä, mutta selvitin sen edukseni. Iso kunnia tästä kuuluu tiimilleni, Folger kiitteli taustojaan.

Rajusti heti ensimmäisessä kaarteessa kärjen kiinni napannut Folger ja Zarco vuorottelivat karkumatkallaan keulilla ennen saksalaiskuskin lopullista niittiä.
– Kisavauhtini oli kohdallaan, mutta lopussa Folger oli todella nopea. Katsoin siinä vaiheeksi parhaaksi pitää toisen sijani ja korjata talteen sarjaa ajatellen tärkeät 20 pistettä, kertoi nousujohteisin uransa toistaiseksi parhaan sijoituksen ajanut Zarco.
Zarco kokeili kertaalleen irtiottoa Folgerista, mutta hän havaitsi nopeasti, että siihen ei riittänyt tällä kertaa ruutia.
– Johann huomasi, että ajaminen yksin oli vaikeaa, sillä Jonaksella oli tänään vähän parempi tuntuma päällä, vahvisti Ajo.

”Meiltä löytyy kolme voittajakandidaattia”

Ajon tiimien panos oli muutenkin varsin vahva Britannian GP:ssä.
Zarcon tiimikavereista espanjalainen Efren Vazquez oli viides ja malesialainen Zulfahmi Khairuddin 18:s. Kotikisaansa ajanut Folgerin tiimikaveri Danny Kent kiirehti kymmenenneksi.
– Olen aika luottavainen jatkossa myös kuivan kelin kisojen suhteen. Meiltä löytyy tällä hetkellä kolme kuljettajaa, joilla on mahdollisuus voittoihin, totesi Ajo.

Folger nousi voitollaan MM-sarjassa toiseksi pistein 93. Zarco on kolmantena kymmenen pistettä Folgerin takana.
MM-sarjaa johtaa neljä kisaa tällä kaudella voittanut espanjalainen Nicolas Terol pistein 128. Terol jäi Silverstonessa pitkästä aikaa podiumin ulkopuolelle sijoituttuaan kahdeksanneksi. Terol oli ajanut Englantiin tultaessa jo 14 kertaa kärkikolmikkoon viime kausi mukaan luettuna.

MM-sarjan seuraava osakilpailu odottaa vuoroaan 25. kesäkuuta Assenin perinteisen juhannuskisan merkeissä Hollannissa.

GP-sarjan 125-kuutioisten luokan 6/17 MM-osakilpailu:
1. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia 43.48,862
2. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 3,885
3. Hector Faubel Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 14,951
4. Luis Salom Espanja, RW Racing GP Aprilia + 17,164
5. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 17,403
6. Adrian Martin Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 19,236

10. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 32,971
16. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia + 1.46,339
18. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi + 2.25,969

MM-pistetilanne:
1. Nicolas Terol Espanja, 128
2. Folger 93
3. Zarco 83
4. Sandro Cortese Saksa, 81
5. Vazquez 68
11. Kent 28
18. Khairuddin 11
21. Ajo 5

Seuraava osakilpailu: 25.6. Assen, Hollanti.

Uusin numero