Ajon tallikaveri Kent huudatti kotiyleisöä ”takapihallaan”

Kent asuu vain vajaan puolen tunnin matkan päässä kauden 12. MM-osakilpailun näyttämöstä ja hän tuntee 5,9 kilometrin mittaisen Silverstonen radan kuin omat taskunsa.

Kent jäi aamun harjoituksessa kahdeksanneksi ajaneen Ajon taakse sijalle 12, mutta iltapäivän session viimeinen kierros kulki kuin lentäen.

Red Bull Husqvarna Ajo-tiimin kuljettaja latasi lukemat 2.15,572, joilla hän kukisti KTM:ää käskyttävän Niccolo Antonellin 58 tuhannesosalla. Kolmanneksi Hondalla kiirehtinyt Alex Rins jäi Antonellista ainoastaan neljä tuhannesosaa.

– Mahtava startti tähän GP:hen! Saavuin Silverstoneen korkein odotuksin Brnon kolmannen sijan jäljiltä ja fiilis pyörään on todella hyvä. Teimme hyvää työtä, mutta eihän tämä päivä suinkaan mikään helppo ollut. Erittäin kova tuuli haittasi hyvän kierrosajan ajamista. Olin onnekas onnistuessani ajamaan tuon hienon ajan viimeisellä kierroksella, iloitsi Kent.

Ajolla positiivinen fiilis

Avant Tecno Husqvarna Ajo-tiimin väreissä viilettävä Ajo pystyi kohentamaan jälkimmäisellä harjoitusjaksolla aamun aikaansa lähes 1,1 sekunnilla lukemiin 2.16,230.

Viimeisen nopean kierroksen tapahtumiin kaikkea muuta kuin tyytyväiseltä näyttänyt Ajo jäi tallikaveristaan sarjan pisimmällä radalla 0,658 sekuntia.

 

Tasaista oli muutenkin, sillä 20 nopeinta kuljettajaa mahtuivat sekunnin sisään.

Ajo lähtee jatkamaan töitä luottavaisena.


– Fiilis oli tänään positiivinen. Pyörä toimii hyvin ja pystyin ajamaan tasaisen kovia kierrosaikoja yksinäni ja ilman imuapua. Se on iso etu tällä radalla. Ero kärkeen on kuusi kymmenystä, joten en ole huolissani. Lisäksi kisavauhti vaikuttaa lupaavalta varsinkin käytetyillä renkailla.

– Pyörän säätöihin ei tarvitse tehdä suurempia muutoksia, sillä ajaminen tuntui tosi hyvältä, jatkoi Ajo.

Sarjaa johtava Red Bull KTM Ajo-tiimin Jack Miller vei aamun harjoituksen nimiinsä ajalla 2.16,439. Se jäi myös hänen parhaakseen, sillä iltapäivällä pitkä baana taittui ajassa 2.17,033.

Miller jätettiin yhdistetyllä tuloslistalla hänelle varsin vaatimattomasti sijalle 17. Miller ja hänen tiiminsä tosin tietävät tarkalleen, että vauhtia löytyy varastosta ja tilanne on hallinnassa jo ensimmäisen harjoituksen perusteella.

Millerin osalta iltapäivän harjoituksessa keskityttiin lähinnä uusien osien testaamiseen, sekä myös säätöihin käytetyillä renkailla ajettaessa. Katseet olivat siis jo tiiviisti sunnuntain kisassa.

– Meillä ei ollut aikaa palata harjoituksen viimeisillä minuuteilla aamun säätöihin, joten minun oli mahdotonta ajaa kovempaa. En ole kuitenkaan lainkaan huolissani, sillä palaamme huomenna tämän aamun säätöihin, joilla olen erittäin kilpailukykyinen ja joihin luotan, vahvisti Miller.

Silverstone, Englanti.
Moto3-luokan 12/18 MM-osakilpailu. Perjantain kahden vapaan harjoituksen yhdistetty tuloslista:

  1. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Husqvarna Ajo, Husqvarna 2.15,572    
  2. Niccolo Antonelli Italia, Junior Team GO&FUN Moto3, KTM + 0,058
  3. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, Honda + 0,062
  4. Isaac Vinales Espanja, Calvo Team, KTM + 0,076
  5. Romano Fenati Italia, SKY Racing Team VR46, KTM + 0,216
  6. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0,0, Honda + 0,298
  7. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 0,298
  8. Brad Binder Etelä-Afrikka, Ambrogio Racing, Mahindra + 0,306
  9. John McPhee Iso-Britannia, SaxoPrint-RTG, Honda + 0,358
10. Efren Vazquez Espanja, SaxoPrint-RTG, Honda + 0,414
11. Enea Bastianini Italia, Junior Team GO&FUN Moto3, KTM + 0,476
12. Alexis Masbou Ranska, Ongetta-Rivacold, Honda + 0,562
13. Juanfran Guevara Espanja, Mapfre Aspar Team Moto3, Kalex KTM + 0,571
14. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno Husqvarna Ajo, Husqvarna + 0,658
15. Jakub Kornfeil Tshekki, Calvo Team, KTM + 0,781
17. Jack Miller Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,867
18. Karel Hanika Tshekki, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,900
27. Hafiq Azmi Malesia, SIC-AJO, KTM + 2,037

 

Uusin numero