Ajon riskipeli renkaiden kanssa kostautui Aragonissa

Valinta osoittautui vääräksi, sillä Ajon oli kurvailtava ratavarikolle jo toisella kierroksella vaihtamaan slicks-renkaat alleen. Sen myötä hän putosi kauas koko letkan hännille paikoittain kostealla radalla.

Avant Tecno Husqvarna Ajo-tiimin kuljettaja lähti terävästi kisaan starttiruudusta 26.

Ajo oli noussut kuivalla ajouralla tarkasti edeten puolen kierroksen jäljiltä jo 12 pykälää sijalle 14. Hän teki kuitenkin avauskierroksen viimeisessä kaarteessa virheen ajautuen leveäksi. Samalla sijoitus putosi 21:nneksi.

Pian sen jälkeen Ajo ajoi varikolle renkaiden vaihtoon. Siitä eteenpäin matkaa jatkettiin lähinnä testimielessä.

Edelleen käynnissä olevassa kisassa koettiin muutakin dramatiikka Aki Ajon johtaman suomalaistalli Ajo Motorsportin osalta.

Sarjakärkenä Aragoniin saapunut Red Bull KTM Ajo-tiimin Jack Miller kaatui, kun matkaa ruutulipulle oli vielä 17 kierrosta. Miller kaatui kohtalokkaasti taistellessaan sarjassa toisena olevan Honda-kuljettaja Alex Marquezin kanssa johtopaikasta.

Marquez osui eturenkaallaan Millerin polveen aiheuttaen tämän kaatumisen. Kilpailun johto otti tilanteen tutkittavakseen. Nähtävästi päätös on se, että kyse oli sittenkin normaalista kilpailutilanteesta.