Ajon johtama tehdastiimi tykittää mestaruusvauhtia – suomalaistalli saavutti jo 30. MM-osakilpailuvoiton

Sarjaa 26 pisteellä johtava espanjalaiskuljettaja Luis Salom ajoi viikon sisään jo toisen osakilpailuvoittonsa tervehtimällä ruutulippua 75 000 katsojan silmien ykkösenä Silverstonen radalla Englannissa.

Edellistä voittoa Salom juhli Tshekin Brnossa, jossa hän kilpaili vasen kantapää murtuneena kuten Silverstonessakin.

Ajo: "Olen Sanaton"

– On oikeastaan hämmästyttävää, että Salom teki sen taas tänään. Takana on kolme peräkkäistä kisaviikonvaihdetta, jotka hän on ajanut murtuma jalassaan ja silti Luis on pystynyt kahteen voittoon putkeen. Olen sanaton, totesi tallipäällikkönä kolme maailmanmestaruutta saavuttanut Ajo.

MotoGP-sarjan kuviot läpikotaisin tunteva Ajo jakaa kiitosta kautta linjan.

– Olen erittäin kiitollinen tiimille ja kaikille yhteistyökumppaneillemme. Olemme yhdessä pystyneet tarjoamaan Salomille tukea myös vaikeina hetkinä. Salom on tehnyt loistavaa työtä kahdessa viimeisessä kilpailussa ja näyttänyt, kuka on kovin kuljettaja radalla.

Kauden kuudennen voittonsa viimeistellyt Salom teki Silverstonessa tutun kylmähermoisen ratkaisunsa kisan loppuvaiheilla. Aivan alun jälkeen toistamiseen kärkeen neljä kierrosta ennen ruutulippua siirtynyt Salom leikkasi maalilinjan 49 tuhannesosan erolla maanmieheensä Alex Rinsiin.


– Raskas, todella raskas ja vaikea kilpailu. Kisan loppu oli kuitenkin palkinto taas siitä hyvästä työstä, jonka teimme tiiminä tässäkin viikonvaihteessa. Olen kiitollinen kaikille. Ajamme seuraavat kilpailut Misanossa ja Aragonissa. Ne ovat ratoja, joista pidän, Salom lähetti samalla terveisensä kovimmille vastustajilleen.

Salomin ykkössija merkitsi samalla sitä, että suomalaistalli Ajo Motorsport saavutti jo historiansa 30. MM-osakilpailuvoiton.

Adjutanteilla vaikeampaa

Salomin tiimikavereiden, australialaisen Arthur Sissisin ja malesialaisen Zulfahmi Khairuddinin kisa ei sen sijaan sujunut suunnitelmien mukaan.

Sissis nilkutti maaliin 24:ntenä kaaduttuaan vajaat kolme kierrosta ennen maalia sijalta 12. Khairuddinin pyörä puolestaan sammui starttiruudussa ja hän joutui lähtemään kisaan varikon portilta. Maalissa Khairuddin oli 20:s.

– Otin hyvän startin ja pystyin ajamaan varsin kovaa. Tein hyvän nousun, joka sitten päättyi isossa joukossa kaatumiseen radan kahdeksannessa kaarteessa. Pyörä sai siinä siipeensä, mutta päätin yrittää jatkaa maaliin, koska kisaa oli jäljellä enää kolme kierrosta, kertoi Sissis.

Khairuddin havaitsi pyörässään jotain outoa jo lämmittelykierroksen viimeisessä mutkassa.

– Kun sitten pysähdyin lähtöruutuun, niin moottori sammui. Yritin saada pyörää työntämällä käyntiin, mutta en onnistunut siinä. Olihan se sitten raskasta tehdä kisassa nousua noin kaukaa kaikkien muiden takaa. Olen suunnannut katseeni jo Misanoon ja toivon, että kaikki sujuu siellä jälleen paremmin.

San Marinon GP odottaa vuoroaan Misanon radalla syyskuun puolessa välissä.

* Suomalaistalli Ajo Motorsportin saavuttamat MM-osakilpailuvoitot ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjassa:
2003: Andrea Ballerini (1), Italia (125-kuutioisten luokka)
2008: Mike Di Meglio (4*), Ranska (125-kuutioiseten luokka)
2010: Marc Marquez (10*), Espanja (125-kuutioisten luokka)
2011: Johann Zarco (1), Ranska ja Jonas Folger (1), Saksa (125-kuutioisten luokka)
2012: Sandro Cortese (5*), Saksa ja Danny Kent (2), Iso-Britannia (Moto3-luokka)
2013: Luis Salom (6), Espanja (Moto3-luokka)
* = maailmanmestari

 

Uusin numero