Ajon ja Zarcon voitonjuhla vesittyi aikasakkoon

Tuomaristo mätkäisi Avant-AirAsia-Ajon Derbi-kuljettaja Zarcolle viimeisen mutkan ohituksen ja loppusuoran rajun väännön jäljiltä 20 sekunnin aikasakon, joka nosti kauden viidennen 125-kuutioisten luokan osakilpailun 0,242 sekunnilla ajamalla hävinneen isäntämaan Nicolas Terolin voittajaksi
.
Kylki kyljessä ja hetkeksi nurmi pölisten radan ulkopuolelle pääsuoralla ajautuneen Terolin kanssa huiman taistelun käyneen Zarcon tylyksi kohtaloksi koitui putoaminen kuudenneksi tuloslistoilla.
Ajon näkemyksen mukaan tuomaristo tulkitsi ja perusteli päätöksensä sillä, että kuljettaja työnnettiin radalta.
– Olen jäävi tässä tilanteessa, mutta pidän rangaistusta aika rankkana. Näin sen kovana kilpailutilanteena, jollaisia on ollut tällä kaudella muissakin luokissa, mutta niistä on selvitty ilman rangaistusta.
– Zarco tunnetaan siististä ajotyylistä, eikä hänelle ole langetettu tietääkseni koskaan mitään rangaistusta. Kyllähän se tuntuu vähän kohtuuttomalta, että kuljettajalta viedään tällä tavalla uran ensimmäinen voitto ja iso kasa tärkeitä MM-pisteitä, jatkoi Ajo.

Folger nousi kolmanneksi

Zarcon kohtalosta huolimatta – tai paremminkin juuri sen myötä – Katalonian kisan podiumille ponkaisi silti suomalaistallin kuljettaja Red Bull Ajo Motorsportin saksalaisen Jonas Folgerin hahmossa.
Aprilialla kilpaileva Folger kipusi samalla MM-pisteissä vastaavalle sijalle.
– Yllätyin kuullessani ratkaisusta, mutta olen tietenkin myös ilahtunut tästä kolmannesta sijasta. On hyvä havaita, että ero kärkeen on kaventunut ja että pystymme taistelemaan kisasta toiseen podiumpaikoista, totesi vielä toipilaana keuhkotulehduksen jäljiltä ajanut Folger.

Khairuddinilla murtuma ranteessa

Zarcon tiimikavereista espanjalainen Efren Vazquez oli viides. Malesialaisen Zulfahmi Khairuddinin matkanteko päättyi harmittavasti kaatumiseen jo avauskierroksella.
– Khairuddin otti mahtavan lähdön, kunnes hän ajoi kovassa seurassa mutkan leveäksi märässä kohdassa. ”Fahmilla” on pieni murtuma ranteessa, mutta hän on saanut jo ajoluvan ensi viikonlopuksi Silverstoneen. Katsotaan nyt, mikä on hänen kuntonsa ensi viikolla, tuumi Ajo.
Vazquezin vauhti ei riittänyt tällä kertaa kovimman kärjen tuntumaan. Hän oli kuitenkin varsin tyytyväinen suoritukseensa ja siihen kehitykseen, mitä parin viime viikon aikana on tapahtunut.
– Yhteistyö on mennyt ratkaisevasti eteenpäin ja uskallan odottaa Vazquezilta kovia suorituksia seuraavissa kisoissa. Vazquez otti Barcelonan vaikeissa olosuhteissa vähän varovaisen alun, jonka jälkeen nousu lähemmäs kärkeä oli vaikeaa, kertoi Ajo.

Folgerin tiimikaveri, britti Danny Kent kiirehti Kataloniassa 11:nneksi.
– Kent epäonnistui lähdössä, mutta sen jälkeen hän ajoi todella hyvällä tasolla vapaalla ladulla, kehui Ajo.
Terolilla on koossa viiden osakilpailun jälkeen muhkeat 120 pistettä. Hän johtaa sarjaa jo 48 pisteen erolla saksalaiseen Sandro Corteseen.
Folgerilla on plakkarissaan 68, Zarcolla 63 ja Vazquezilla 57 pistettä. Zarco on sarjassa viidentenä ja Vazquez heti seuraavalla sijalla.

MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 5/17 MM-osakilpailu:
1. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia 42.29,647
2. Maverick Vinales Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 10,356
3. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 15,260
4. Sandro Cortese Saksa, Intact-Racing Team Germany Aprilia + 15,670
5. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 15,942
6. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 19,758 11. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 37,936 13. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia + 1.11,704 Zulfahmi Khairuddin, Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi: keskeytys.

MM-pistetilanne:
1. Terol 120
2. Cortese 72
3. Folger 68
4. Vinales 65
5. Zarco 63
6. Vazquez 57
9. Kent 22
17. Khairuddin 11
20. Ajo 5

Uusin numero