Ajon ikionnellinen ässä pääsi ”isojen poikien” piireihin

Aki Ajon manageroiman, vasta 19-vuotiaan aussikuljettaja Millerin kohunousu suoraan MotoGP-luokkaan sai sinettinsä viikko sitten.

Miller kilpailee ensi kaudella Hondan Open-luokan sääntöjen mukaisella pyörällä italialaisen Lucio Cecchinellon johtamassa tiimissä britti Cal Crutchlowin rinnalla.

Miller solmi sopimuksen suoraan HRC:n kanssa ja häntä pidetään Dani Pedrosan seuraajakandidaattina kaudella 2017 Hondan tehdastiimissä.

– Olen tietenkin ikionnellinen tästä tilaisuudesta. Olen varma, että ilmassa on paljon kysymysmerkkejä, mutta Marc (Marquez) oli paljon minua kevyempi ja pienempi noustessaan MotoGP-luokkaan. Fyysiseltä kantilta katsottuna uskon, että pystyn ajamaan isoa pyörää, pudottelee Miller.

”Se on moottoripyörä, siinä
on kaksi rengasta ja moottori!”

Miller on singahtunut tähtiloisteeseen todella lyhyessä ajassa. Talvella MP-messuillakin mainiosti viihtynyt Miller liittyi täksi kaudeksi suomalaistallin ruotuun, eikä hänellä ollut siinä vaiheessa plkkarissaan vielä ainuttakaan podiumsijoitusta.

– Olen kilpaillut ratapyörällä vasta vuodesta 2009 lähtien. Siinäkin mielessä nousu MotoGP-luokkaan jo ensi kaudella on tosi iso askel.

Miller voi olla kuitenkin huojentunut siltä osin, että hänellä ei ole vielä mikään kiire menestykseen. HRC antaa nuorukaiselle täyden työrauhan opetteluun ilman paineita.

– Tämä saamani tilaisuus on pitkän tähtäimen projekti ja uskon, että ajan mittaan ja oikealla asenteella kaikki on mahdollista. Se (MotoGP-pyörä) on moottoripyörä ja siinä on kaksi rengasta ja moottori. Pyrin tekemään parhaani, kuittaa myös varikoiden ilopillerinä mainetta niittänyt Miller.

– Jokainen kulkee omaa tietään. Kaikki nämä kaverit ovat menestyneet keskiluokassa ja kenties minä jään kaipaamaan sitä. Mutta oma tavoitteeni on ajaa maailman parhaiden kuljettajien kanssa ja jos tällainen tilaisuus tulee, niin miksi siihen ei tarttuisi, jatkaa Miller jättäen samalla epäilijöiden puheet omaan arvoonsa.

Kyllä, heitäkin luonnollisesti riittää.

Miller haluaa palkita
Ajon mestaruudella

Miller haluaa ajaa debyytin MotoGP-luokan pyörällä motokolmosten maailmanmestarina ja välittömästi kauden jälkeisissä perinteisissä Valencian testeissä.

– Olen 99-prosenttisen varma siitä, että ajan marraskuussa Valencian testeissä.

Kisakaudella Espanjan Tarragonassa asuvan Millerin katseet ovat kuitenkin juuri nyt kauden viidenneksi viimeisessä MM-osakilpailuviikonlopussa Aragonissa.

Hän johtaa Moto3-luokan MM-sarjaa, mutta Marc Marquezin pikkuveli Alex on iskeytynyt enää yhdeksän pisteen päähän. Kaksi peräkkäistä GP:tä voittanut Marquezin Honda-tallikaveri Alex Rins on kolmantena 20 pistettä Millerin takana.

– Tilanne tiivistyy ja meidän pitää katsoa viittä viimeistä kisaa kokonaisuutena. En voi olla kuitenkaan liian varovainen, sillä erityisesti Rins ja Marquez ovat nyt todella nopeita.

Miller käynnisti kauden räväkästi, mutta hän on saavuttanut kahdeksassa viimeisessä GP:ssä enää yhden voiton.

Mikäli Miller titteliin yltää, se merkitsee Aki Ajolle tallipäällikkönä jo neljättä maailmanmestaruutta.

Tasaisen tahdin taulukolla nyt olisi tosiaankin sen neljännen vuoro: Mike Di Meglio voitti mestaruuden vuonna 2008, Marc Marquez 2010 ja Sandro Cortese 2012.
 

Uusin numero