Ajon ex-tallikaveri podiumille MM-avauksessa – paalupaikkamies vei trillerin

MotoGP-luokan 18 kierroksen kisasta odotettiin tasaista, eikä tässä petytty. Päinvastoin.

Hurja vääntö ratkaistiin vasta aivan maalilinjan tuntumassa, kun ranskalainen paalupaikkamies Alexis Masbou tuli ja puristi pitkällä suoralla imusta väkisin italialaisen Enea Bastianinin ohi.

Bastianini luuli jo hetken voittavansa, mutta toisin kävi: takkiin tuli harmillisesti vain 27 tuhannesosaa Masboulle.

Kent jäi voittajasta 0,142 sekuntia. Kärkitrio käskyttää Honda-pyöriä. Espanjalainen Efren Vazquez ja britti John McPhee täydensivät Hondan viiden suoran.

– Voittoonkin oli mahdollisuudet, mutta olen erittäin iloinen näin vahvaan kauden alkuun. Tein kaikkeni, mutta en vain saanut haluamaani vauhtia päälle kärjessä ajaessani, tilitti Leopard Racing-tiimissä kisaava Kent.

Kent on saavuttanut GP-uransa toistaiseksi ainoat voittonsa kaudella 2012 suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä.

Suomalaistallin nopein
kuski päätyi kymmenenneksi

Aki Ajon johtama Red Bull KTM-tiimi tuuletti viime vuonna Qatarissa voittoa australialaisen Jack Millerin toimesta.

Tällä kertaa ei kärkeen ollut asiaa. Ajon tiimin kuljettajista eteläafrikkalainen Brad Binder oli kymmenes, tshekki Karel Hanika 13:s ja portugalilainen Miguel Oliveira 16:s. Heidän eronsa voittajaan kirjattiin lukemin 1,317, 1,869 ja 6,814.

Oliveiralla oli tosin matkassa myös epäonnea, kun italialainen Francesco Bagnaia osui hänen pyöräänsä välittömästi avauskaarteessa.

Nutullaan käynyt Oliveira jatkoi kuitenkin letkan hänniltä sinnikkäästi matkaansa nousten lopulta enää sijan päähän MM-pisteestä.

Teinitähti loisti

Kisan koviin nimiin lukeutui ehdottomasti myös ensimmäisen MM-starttinsa ajanut ranskalainen Fabio Quartararo.

Vasta 15-vuotias ja ikänsä puolesta poikkeussäännöllä sarjan aloittanut teinitähti tykitti Hondallaan seitsemänneksi 0,772 sekuntia voittajasta.

Kahdella edellisellä kaudella CEV-sarjan mestariksi ajanut Quartararo johti ennakkoluulottomasti MM-avausta vielä sen toiseksi viimeisellä kierroksella.

Kausi jatkuu kahden viikon kulututtua Austinin COTA-radalla Teksasissa.