Ajolta komea nousu MM-pisteille

Ruudusta 24 liikkeelle lähtenyt Ajo leikkasi perinteikkään radan tiiliskivillä merkatun maalilinjan sijalla 11.

– Otin kisan ensimmäisellä kierroksella tietoisen riskin ja se kannatti, iloitsi Ajo.

Suomalaistiimi Avant Tecnon KTM-pyörällä kilpaileva Ajo, 19, otti tavoilleen tyypillisen terävän startin 23 kierroksen kilpailuun. Hän nousi lähtökiihdytyksen myötä ensimmäisen kierroksen puoliväliin tultaessa jo 12 pykälää. Toiselle kierroksella lähdettäessä Ajo oli sijalla 11.

Tasaisen tyylikkäästi edennyt Ajo kävi kisassa parhaimmillaan kymmenentenä. Se sija jäi häneltä loppujen lopuksi kuuden sekunnin päähän.

– Parempaankin tänään olisi ollut mahdollisuuksia, mutta turha sitä on jossitella. Oikea takareiteni kramppasi kilpailun puolivälin tuntumassa ja se teki ajamisesta tosi hankalaa. Ajoin seuraavat viisi kierrosta vähän rauhallisemmin ja se auttoi jonkin verran, mutta kyllä tuo jalka vaivasi minua kisan loppuun asti.

Ajon nousujohteisesta vauhdista saatiin viitteitä jo kisa-aamun harjoitusjaksolla, jolloin hän ajoi kuudenneksi puoli sekuntia aika-ajoa kovemmalla kierrosajalla.

– Parannus tuli nimenomaan omasta ajamisesta. Olen tyytyväinen kisan lopputulokseen, mutta en oikeastaan muuhun tämän viikonvaihteen osalta. Otin varsinkin aika-ajon turhan varovasti, sillä en löytänyt pidon osalta oikein missään vaiheessa tuntumaa rataan. Enemmän tämä oli kiinni miehestä kuin pyörästä. No, se tilanne on helpompi korjata jatkossa, heitti Ajo.

Indyssä voittajaksi viiletti espanjalainen Alex Rins, josta Ajo jäi 27,018 sekuntia. Rins sai podimulle seurakseen niin ikään KTM-pyörillä ajavat maanmiehensä Alex Marquezin ja Maverick Vinalesin.

Saksalainen Jonas Folger kiirehti neljänneksi ennen Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimin trioa Luis Salom-Arthur Sissis-Zulfahmi Khairuddin. Espanjalainen Salom oli viides, lähtökiihdytyksessä kärkeen noussut australialainen Sissis kuudes ja malesialainen Khairuddin seitsemäs.

Jalkaansa lauantain rajun kaatumisen jäljiltä poteneen Salomin podiumputki katkesi, mutta hän pystyi silti säilyttämään paikkansa MM-sarjan johdossa.

Salomilla on yhdeksän pisteen etu Vinalesiin. Rins tulee kolmantena 16 pistettä Salomista. Ajon 37 pistettä oikeuttavat sijaan 14.

Tiivistempoinen kausi jatkuu jo ensi viikonvaihteena Brnon radalla Tshekissä.