Ajolta isot kehut Salomille

MM-pistejohtoaan kasvattaneen Salomin suorituksen arvoa nostaa edelleen se, että hän kilpaili nopealla tshekkiradalla murtuma vasemmassa kantapäässään.

– Minulla oli kisan aikana kipuja, mutta pystyin pitämään keskittymisen kasassa. Tiesin lopussa, että tässä kisassa on kaikki mahdollista viidennestä sijasta voittoon. Tässä kisassa käytettiin päätä, pyrittiin pysymään tyynenä ja onnistuin siinä. Haluan kiittää kaikkia tuesta tänä viikonloppuna. Tiimi ja tietenkin myös lääkärit tekivät loistavaa työtä, sanoi Salom.

Salom puolestaan teki tavoilleen tyypillisen ja kylmäpäisen ratkaisun päätöskierroksella, jolloin hän meni muilta menojaan. Toiseksi sijoittunut maanmies Maverick Vinales taipui 0,507 sekunnilla.

Sama kaksikko on myös sarjakärjessä, jossa kauden viidennen voittonsa viimeistelleellä Salomilla on 14 pisteen etu puolellaan.

– Mahtava kilpailu Salomilta, joka ajoi tosi hyvin. Tiimityö on ratamoottoripyöräilyssä erittäin tärkeää, jopa tärkeämpää kuin esimerkiksi jalkapallossa, mutta tänään minun pitää sanoa, että Luis saavutti tämän voiton yksinään, totesi tallipäällikkö Aki Ajo.

Red Bull KTM-tiimin suoritusta täydensivät sijoille 14-15 ja samalla pisteille päätyneet australialainen Arthur Sissis sekä malesialainen Zulfahmi Khairuddin. Kärjestä 31,044 jäänyt Sissis piti hyvän nousun tehneen Khairuddinin kahdeksan sekunnin turvin takanaan.

– Tämä oli vaikea päivä minulle, sillä niskani oli todella kipeä aamulla ja pystyin tuskin liikuttamaan sitä. Aloitin kuitenkin kisan vauhdikkaasti ja minulla oli hyvä fiilis ajamiseen ja pyörään. Myöhemmin sitten tuo niskakipua yltyi miltei sietämättömäksi, Sissis kuvaili taisteluaan.

Ajo antoi täyden tunnustuksen niin Sissisille kuin Khairuddinillekin.

– Viikko sitten ajettu Indianapolisin GP-viikonvaihde oli tärkeä ja tervetullut käännekohta molemmille. Arthur jatkoi hyvää työtä täällä Brnossa. Oli harmi, että hän loukkasi kaatuessaan niskaansa lauantaina. Hän oli vielä kisapäivän aamulla ratasairaalassa käydessään vähän pyörryksissä, kertoi Ajo.

Khairuddin ei löytänyt Bronossa parasta mahdollista tuntumaa pyörään.

– Sitä ei löytynyt koko viikonvaihteen aikana. Kisa kulki kuitenkin siihen nähden varsin hyvin. Olihan tämä raskas viikonloppu, joten minun täytyy olla tyytyväinen tähän saavuttamaani pisteeseen.

Seuraava osakilpailu ajetaan tulevana viikonvaihteena Silverstonen radalla Englannissa.

Uusin numero