Ajo viiletti Moto3-mestari Vinalesin ja tiimikaveri Kentin kanssa jäällä

Ajo, Vinales ja Kent urakoivat iltahämärään asti kaksi pitkää päivää jääradalla Petäjävedellä ja Valkeakoskella. Moto2-luokkaan siirtyneelle Vinalesille ja sieltä Moto3:een palanneelle Kentille jää merkitsi uutta ja eksoottista elementtiä kahden pyörän alla.

– Dannylla ja Maverickilla oli ihan kohtuullisen hyvä vauhti päällä järven jäällä ja molemmat pitivät kokemastaan. Siitä kertoo myös se, että kumpikin haluaa tulla tänne uudestaan. Renkaat kyllä kuluivat aika hyvin, kun kaikki päästettiin porukalla menemään, myhäilee Ajo.

”Tärkeintä oli
pitää hauskaa jäällä”

Kirpeä pakkanenkaan ei pahemmin tuimaa tahtia haitannut, kun takavuosien jäärataketulla Aki Ajolla ryyditetty MM-sarjan kuljettajatrio sai sopivan lämmön päälle pyörien puikoissa.

– Pakkasta oli molempina päivinä tuollaiset 20 astetta, mutta onneksi keli ei ollut tuulinen. Kaverit valittelivat vähän kylmyyttä, mutta eivät muuta, kertoo Ajo.

Kierrosajat jäivät kellottamatta molempina päivinä – suunnitellusti ja sovitusti.

– Lähdimme pitämään hauskaa jäällä. Se oli tärkeintä, painottaa Ajo, joka ehti harjoitella Kentin kanssa myös salilla.

Ajon ensi kauden Moto3-luokan tiimi kantaa virallisesti nimeä Avant Tecno Husqvarna Ajo ja urallaan tähän mennessä kaksi MM-osakilpailuvoittoa saavuttaneen Kentin vastaavasti Red Bull Husqvarna Ajo.

Ajo Motorsportin kokenut tallipäällikkö Aki Ajo johtaa sekä Husqvarna- ja tutusti Red Bull KTM-tehdastiimiä. Red Bull KTM Ajo-tiimin kuljettajakaksikon muodostavat australialainen Jack Miller ja tshekki Karel Hanika.

Ajo Motorsportin viiden kuljettajan mittavan kokonaisuuden täydentää KTM:ää käskyttävä malesialainen Hafiq Azmi, joka valmistautuu Red Bull Rookies Cupin mestariksi viime vuonna ajaneen Hanikan tavoin ensimmäiseen MM-kauteensa.

Vinalesin Moto2-luokan tiimi on puolestaan Tuenti HP 40, jossa hän kilpailee maanmiehensä Luis Salomin rinnalla Kalex-pyörällä. Vinalesin taustat ovat kunnossa, sillä Aki Ajo on toiminut hänen henkilökohtaisena managerinaan vuoden alusta lähtien.

Millerin kanssa jäältä
MP-messuille Helsinkiin

Niklas Ajo palaa jääradalle jo lähipäivinä.

Silloin vuorostaan Miller pääsee kokeilemaan, miltä meno maittaa piikkipyörillä. Miller lienee saanut matkaan lähtiessään vauhdikkaita vinkkejä maanmieheltään ja hyvältä ystävältään Arthur Sissisilta, jolle Petäjävesi tuli tutuksi viime talvena.

Ajon sekä Millerin matka jatkuu jäältä Helsinkiin ja MP-messuille Messukeskukseen, jonka aulaan rakentuu Ajo Motorsportin osasto. MP 14 Moottoripyöränäyttely järjestetään perjantaista sunnuntaihin 31. tammikuuta-2. helmikuuta.

– Nyt on päällä tiukka treenikausi ja messut osuvat tavallaan hyvään rakoon. On mukava päästä tapaamaan faneja ja mp-väkeä hienossa tapahtumassa, sanoo Ajo.

Almeriassa ensimmäinen
testijakso Husqvarnalla

Heti messujen jälkeisellä viikolla Ajo ottaa suunnan Espanjaan ja Almerian radalle.

– Ajamme Almeriassa yksityistestit 5.-8. helmikuuta sopivasti ennen kauden ensimmäistä ja kolmen päivän mittaista virallista testijaksoa, joka sijoittuu seuraavan viikon alussa Valenciaan. Almeriassa päästään palauttelemaan ajotuntumaa ja testaamaan uutta pyörää.

Ajo kietaisi kauden 2013 pakettiin samalla espanjalaisradalla, jossa hän testasi silloin KTM-pyöriä. Nyt luvassa ovat ensimmäiset maistiaiset ratamoottoripyöräilyn parrasvaloihin paluun tekevästä Husqvarnasta.

– Odotan innolla ja mielenkiinnolla päästä testaamaan Husqvarnaa, josta olen nähnyt tähän mennessä vasta kuvia.

Tuhdit 19 osakilpailua kattava MM-sarja käynnistyy 23. maaliskuuta Losailin radalla Qatarissa.

Moto3-luokan kuljettajat ehtivät ajaa yhdeksän virallista testipäivää ennen Qatarin GP:tä. Valencian jälkeen vuoroaan odottaa Jerez 18.-20. helmikuuta ja 11.-13. maaliskuuta.