Ajo viidenteen riviin Italiassa – kaameaa kyttäilyä aika-ajossa

Ajo viimeisteli Husqvarnan tehdaspyörällään aika-ajossa sijaan 15. oikeuttaneet lukemat 1.58,265, joilla hän jäi kärjestä 1,266 sekuntia.

– Oli vähän turhauttavaa katsoa, kun kuljettajia odotteli kaarteissa, Ajo viittasi harmilliseen kyttäilyyn.

– Meillä oli tarkoitus tehdä yhteistyötä Jackin (Miller) kanssa, mutta hän ei pystynyt ohituksiin, kun useimmat odottelemaan jääneet kuskit olivat käytännössä pysähtyneet. Viimeisessä stintissä se oli täysin mahdotonta: ohituksille ei ollut tilaa ja tilanne oli kaamea, kuvaili Ajo.

Ajon tallikaveri, britti Danny Kent kurvaili Toscanassa varjojen mailla: kaksinkertainen GP-voittaja jätettiin tylysti 26:nneksi sekunnin suomalaista huonommalla ajalla.

– Meidän pitää muuttaa mentaliteettia, sillä näin emme voi jatkaa. Olen hieman hämilläni ja meidän täytyy tunnistaa ongelmat, sillä edelläni oli kuljettajia, joita siellä ei olisi kuulunut olla, kuittasi Kent.

Rins paalupaikalle

Paalupaikalle uudella rataennätyksellä 1.56,999 pauhasi MM-pisteissä neljäntenä oleva espanjalainen Honda-kuljettaja Alex Rins. Paalupaikka oli Rinsille kauden toinen. Hän oli aika-ajon ykkönen myös avauskisassa Qatarissa.

Rins viimeisteli kovimman aikansa jo kahdeksannelle kierroksella. Hyvä näin, sillä hän kaatui 16 minuuttia ennen aika-ajon loppua, eikä ehtinyt radalle sen jälkeen kuin yhden nopean kierroksen ajaksi.

Rins saa eturiviin rinnalleen sarjaa vakuuttavasti 30 pisteellä johtavan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin australialaisen Millerin ja vastaavaa pyörää käskyttävän tshekki Jakub Kornfeilin. Miller jäi pohjista 0,265 ja Kornfeil 0,327 sekuntia.

Miller povaa
huimaa taistelua

Miller yritti alittaa raivoisasti Rinsin aikaa viimeisillä vedoillaan. Hän liikkuikin kaksi ensimmäistä sektoria kärkivauhtia, kunnes yritys hiipui eteen ilmestyneeseen ruuhkaan.

– Tämä on hyvä sijoitus sunnuntain kisaa ajatellen. Tietenkin harmi sinänsä, että minulla oli mahdollisuudet saavuttaa paalupaikka, sillä vauhtini olisi siihen riittänyt. Olen kuitenkin rauhallinen, sillä pistin 100 prosenttia pelin sen saavuttamiseksi, muotoili Miller.

– Minun on taas kiitettävä koko tiimiäni. Otimme pyörän ja vauhdin osalta ison askeleen kolmannen vapaan harjoituksen jälkeen. Kisasta on luvassa vastaava kuin Jerezissä ja Le Mansissa. Olen kieltämättä vähän huolissani niistä taisteluista ja kaaoksestakin radalla. Sunnuntaina nähdään mahtava kamppailu voitosta ison ja tiiviin ryhmän kesken, ennakoi Miller.

Millerin tiimikaveri, ensimmäistä kertaa Mugellossa kilpaileva tshekki Karel Hanika nousi aika-ajossa hienosti seitsemänneksi 0,938 sekuntia kärjen takana.

Ajo Motorsportin viides kuljettaja, SIC-Ajo -tiimissa KTM:llä kisaava malesialainen Hafiq Azmi päätyi 20:nneksi 1,710 sekuntia paalupaikka-ajasta.

Mugello, Italia.
Moto3-luokan 6/18 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:

  1. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, Honda 1.56,999    
  2. Jack Miller Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,265
  3. Jakub Kornfeil Tshekki, Calvo Team, KTM + 0,327
  4. Romano Fenati Italia, SKY Racing Team VR46, KTM + 0,436
  5. Alexis Masbou Ranska, Ongetta-Rivacold, Honda + 0,581
  6. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0,0, Honda + 0,882
  7. Karel Hanika Tshekki, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,938
  8. Juanfran Guevara Espanja, Mapfre Aspar Team Moto3, Kalex KTM + 0,968
  9. Brad Binder Etelä-Afrikka, Ambrogio Racing, Mahindra + 0,973
10. Efren Vazquez Espanja, SaxoPrint-RTG, Honda + 1,022
11. John McPhee Iso-Britannia, SaxoPrint-RTG, Honda + 1,055
12. Isaac Vinales Espanja, Calvo Team, KTM + 1,059
13. Niccolo Antonelli Italia, Junior Team GO&FUN Moto3, KTM + 1,128
14. Alessandro Tonucci Italia, CIP, Mahindra + 1,226
15. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno Husqvarna Ajo, Husqvarna + 1,266
20. Hafiq Azmi Malesia, SIC-AJO, KTM + 1,710
26. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Husqvarna Ajo, Husqvarna + 2,287   
 

Uusin numero