Ajo upeasti eturiviin Assenissa – paalupaikkakin jo todella lähellä

– Mahtava aika-ajo! Tämä on urani ensimmäinen eturivin paikka, mutta se ei sinänsä vielä merkitse paljoakaan. Olen tietenkin iloinen tästä saavutuksesta, mutta kisa on vasta huomenna ja meidän täytyy nyt keskittyä nimenomaan siihen, korosti Ajo.

Ajon, 19, tähän mennessä paras aika-ajo ei olisi voinut oikestaan parempaan paikkaan osua, sillä se näki päivänvalonsa moottoripyöräurheilun katedraaliksi luonnehditulla Assenin radalla Hollannissa Moto3-luokan kauden kahdeksannen MM-osakilpailun merkeissä.

Harjoituksista lähtien Husqvarnan tehdaspyörällään huippuvauhtia painellut Ajo pysäytti myös parin sadepisaran sävyttämässä aika-ajossa kellot kolmanteen sijaan oikeuttaneisiin lukemiin 1.42,430.

Avant Tecno Husqvarna Ajo-tiimin valkeakoskelaiskuljettaja on taistellut kahdessa edellisessä osakilpailussa Mugellossa ja Barcelonassa tiukasti puolestaan uransa ensimmäisestä podiumsijoituksesta. Ajo omaa nyt sen toteuttamiseen vauhdillisesti kaikki eväät, kun hän ajaa lauantaina järjestyksessään uransa 56. GP:n.

Ajon aiempi paras aika-ajosijoitus oli viides, jonka hän oli ehtinyt viimeistellä neljään otteeseen.

"Ajattelin että
tässä on tilaisuuteni"

Hienoinen vesisade sekoitti pakkaa ja suunnitelmia aika-ajon alussa.

– Alussa ei ollut varmuutta, pystymmekö ajamaan session kuivan kelin renkailla, sillä radalla satoi paikoittain. Jotkut kohdat radasta olivat vähän liukkaita. Ajattelin kuitenkin, että tässä on tilaisuuteni, puskin kovaa ja pistin parastani nähdäkseni mitä tapahtuu. Onnistuin sitten siinä, mitä hainkin, iloitsi Ajo.

– Viikonvaihde on kulkenut erittäin hyvin. Olen pystynyt parantamaan lähes koko ajan. Pyrin säilyttämään tämän tason sekä asenteen ja lähden taistelemaan huomenna podiumsijoituksesta.

Paalupaikkavauhtia
viimeisellä kierroksella

Neljättä MM-kauttaan ajavalla Ajolla oli Assenissa saumat jopa paalupaikkaan, sillä hän viiletti viimeisellä kierroksellaan koko joukon nopeinta vauhtia vielä kahden ensimmäisen sektorin jälkeen.

Siinä vaiheessa kuitenkin espanjalainen, viime kaudella MM-hopeaa kuitannut Alex Rins hidasteli Hondallaan hieman edessä ja Ajon tulisin haipakka hiipui siihen.

Paalupaikalle pauhasi MM-sarjaa johtava Red Bull KTM-tehdastiimin australialaiskuljettaja Jack Miller uudella rataennätyksellä 1.42,240. Paalupaikka oli Millerille jo kauden neljäs.

Ajo jäi paalupaikka-ajasta 0,190 sekuntia.

Pitkin kautta hyvää yhteistyötä tehneet ja jo talvella Suomessa yhdessä harjoitelleet Miller ja Ajo saavat eturiviin rinnalleen espanjalaisen Honda-kuljettaja Alex Marquezin, joka voitti edellisen osakilpailun kotiyleisönsä edessä Barcelonassa.

– Olen tosi iloinen erityisesti siitä tavasta, jolla paalupaikan saavutin ja siitä, kuinka olen ajanut täällä. Pyörä toimii uskomattoman hyvin, hihkui Miller.

– En voi kiittää tiimiäni riittävästi siitä työstä, jonka he ovat tehneet. Vauhti on hyvä ja parempi kuin edellisissä kisoissa. Toivotaan nyt, että sama tahti jatkuu lauantaina. Karkuteille saattaa olla vaikeaa lähteä, mutta jos siltä tuntuu, niin ehdottomasti yritän sitä!
 

Assen, Hollanti.
Moto3-luokan 8/18 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys lauantain kilpailuun:

  1. Jack Miller Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM 1.42,240    
  2. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0,0, Honda + 0,116
  3. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno Husqvarna Ajo, Husqvarna + 0,190
  4. Alexis Masbou Ranska, Ongetta-Rivacold, Honda + 0,218
  5. Niccolo Antonelli Italia, Junior Team GO&FUN Moto3, KTM + 0,275
  6. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, Honda + 0,324
  7. Isaac Vinales Espanja, Calvo Team, KTM + 0,339
  8. Karel Hanika Tshekki, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,342
  9. Romano Fenati Italia, SKY Racing Team VR46, KTM + 0,354
10. John McPhee Iso-Britannia, SaxoPrint-RTG, Honda + 0,490
11. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Husqvarna Ajo, Husqvarna + 0,580
12. Enea Bastianini Italia, Junior Team GO&FUN Moto3, KTM + 0,582
13. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 0,632
14. Jakub Kornfeil Tshekki, Calvo Team, KTM + 0,674
15. Efren Vazquez Espanja, SaxoPrint-RTG, Honda + 0,708

* Hollannin TT:n aikataulu lauantaina:
09.40-10.00, Moto3-luokan warm up
10.10-10.30, Moto2-luokan warm up
10.40-11.00, MotoGP-luokan warm up
12.00, Moto3-luokan 8/18 MM-osakilpailu
13.20, Moto2-luokan 8/18 MM-osakilpailu
15.00, MotoGP-luokan 8/18 MM-osakilpailu

 

Uusin numero