Ajo terävässä tikissä Jereziin

Ajo, 19, ajoi uransa toistaiseksi parhaan MM-osakilpailusijoituksen viime kaudella juuri Jerezissä, jossa hän päätyi silloin kuudenneksi KTM:llä.

Andalusialaisrata on ehtinyt käydä Ajolle tutuksi myös Husqavrnan tehdaspyörän puikoissa. Jerezin 4423 metrin mittaisella radalla ajettiin talvikaudella kaksi virallista testijaksoa, joissa valkeakoskelainen esiintyi nousujohteisesti edukseen.

Sama tahti on nyt päällä vuorostaan itse sarjassa, jossa Ajo on käynnistänyt myös pisteiden muodossa kipuamisen kympin sakkiin.

– Ajoimme Jerezissä talvikaudella tosiaankin onnistuneet testit ja myös hyviä sijoituksia niissä. Jerez on rata, josta todellakin pidän. Lähdemme perjantaina liikkeelle niillä säädöillä, joita olemme jo ehtineet Jerezissä kokeilla.

Kärkiryhmään

Ajo lunasti alkukauden vastoinkäymisten jälkeen Argentiinassa paikkansa sieltä, minne hän vauhdilllisesti kuuluukin.

– Argentiina oli hyvä kisa, joten minun pitää nyt jatkaa sitä samaa vauhtia, työskennellä vastaavalla tavalla ja pyrkiä pysymään kärkiryhmässä koko kilpailun ajan. Se on tulevan viikonvaihteen päätähtäin, linjaa Ajo.

Jo lähes kaikki kuljettajat tuntevat Jerezin kuin omat taskunsa myös nuorekkaassa Moto3-luokassa.

– Toivotaan nyt, että pystyn ajamaan hyvän kierrosajan aika-ajoon ja nauttia sen myötä mielenkiintoisesta kilpailusta, muotoilee Ajo.

Ajo jätti Husqvarna-tiimikaverinsa Danny Kentin raivoisan kaksintaistelun jälkeen Argentiinassa yhdeksänneksi.

Kentillä on koossa kauden ensimmäiseen Euroopan GP:hen tultaessa kahdeksanteen sijaan oikeuttavat 18 pistettä. Ajo on kymmenellä pisteellä sijalla 14.

Britti silmäilee Ajon tavoin optimisesti kympin nippuun.

– Tunnen radan hyvin, mutta tilanne on sama monille muillekin useampien vuosien kokemuksella. Otin Argentiinassa merkittävän stepin ajamalla eturiviin. Toivottavasti pystyn ottamaan seuraavan askeleen Jerezissä taistelemalla podiumsijoituksesta. Myös minä pidän radasta paljon, vahvistaa Kent.

MM-kärki Miller on
valmis iskemään takaisin

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin australaiskuljettaja Jack Miller johtaa sarjaa selkeästi pistein 66. Tuhti saldo koostuu kahdesta peräkkäisestä voitosta ja Argentiinaan kolmannesta sijasta.

Miller oli Jerezissä herra ja hidalgo myös testikaudella. Hän oli silloin paitsi nopea, mutta myös äärettömän tasainen.

– Tuskin maltan odottaa paluuta KTM:llä Jerezin radalle, vaikka Argentiinan kisasta ei ole vierähtänyt vielä viikkoakaan.

Miller asuu kilpailukaudella Espanjassa. Aussi tietää ja tuntee tarkoin intohimoisesti ratamoottoripyöräilyyn suhtautuvien espanjalaisten tavat sekä tyylit myös lehtereillä.

– On aina spesiaalijuttu päästä ajamaan espanjalaisfanien edessä, myhäilee yleisönsä tunnetun taitavasti ottava ilopilleri.

Sanomattakin on selvää, että Miller janoaa Jerezistä vain ja ainoastaan voittoa. Argentiinasta jäi korokesijoituksesta huolimatta paljon hampaankoloon.
 

Uusin numero