Ajo solmi sopimuksen Red Bull Rookies Cupin mestarin kanssa

Toisen polven ratamoottoripyöräilijä Hanika on antanut vahvat näytöt vauhdistaan ja taidoistaan MotoGP-sarjan yhteydessä ajettavassa Red Bull Rookies Cupissa.

Meneillään olevan kauden 12 ensimmäisestä osakilpailusta kuusi voittanut Hanika varmisti arvostetun cupin mestaruuden sen kolmanneksi viimeisessä osakilpailussa vajaat kaksi viikkoa sitten Misanon radalla San Marinossa. Viime vuonna Hanika sijoittui vaaleat hiukset hulmuten cupissa kolmanneksi.

”Karel on erittäin lahjakas
ja motivoitunut kuljettaja”

Hanika on kolmas, Red Bull Rookies Cupin kautta Ajon tiimiin ja MM-sarjaan jalostuva kuljettaja. Hanikaa ovat edeltäneet britti Danny Kent kaudella 2011 ja australialainen Arthur Sissis seuraavana vuonna.

– Olemme hyvin iloisia Karelin noususta MM-sarjaan Red Bull KTM Ajo-tiimissä. Hän on erittäin lahjakas nuori kuljettaja, joka on ajanut mahtavia kisoja Red Bull Rookies Cupissa niin tänä kuin viime kaudellakin. Karel seuraa meillä Kentin ja Sissisin jalanjälkiä, sanoo Ajo.

Tallipäällikkönä kolme maailmanmestaruutta saavuttanut Ajo on nostanut vuosien saatossa monia nuoria kuljettajia terävimmälle huipulle.

– Red Bull KTM Ajo-tiimille on kunnia tuoda MM-sarjaan näitä nuoria kuljettajia, joilla on kova halu tehdä töitä ja ammentaa oppia. Tiedän, että Karel on erittäin motivoitunut ja se on tärkeintä, Ajo alleviivaa.

”Paras tiimi ja
unelman täyttymys”

Hanika on luonnollisesti innoissaan sopimuksesta.

– Siirtyminen Moto3-luokan MM-sarjaan Red Bull KTM Ajo-tiimissä merkitsee minulle unelman täyttymistä. Mielestäni tiimi on luokan paras, joten tämä on minulle täydellinen mahdollisuus. Minun pitää nyt hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla saamani ainutlaatuinen tilaisuus, painottaa Brnosta kotoisin oleva Hanika.

Hanikalle, kuten muillekin tulokaskuljettajille ensimmäinen kausi MM-sarjassa merkitsee monelta osin oppivuotta.

– En halua asettaa itselleni mitään tulostavoitteita ensimmäiselle MM-kaudelleni. Se on liian aikaista, mutta tietenkin haluan menestyä niin hyvin kuin suinkin mahdollista. Odotan jo malttamattomana ensimmäisiä testijaksoja uuden tiimini kanssa. Fiilis ensi kauden osalta ei voisi olla parempi, iloitsee Hanika.

Ajo Motorsportin Red Bull KTM Ajo-tiimi voitti viime vuonna Moto3-luokan historian ensimmäisen maailmanmestaruuden. Tiimi on jälleen vahvasti mukana mestaruustaistelussa, kun kaudesta on ajamatta viisi osakilpailua. Espanjalaiskuljettaja Luis Salom johtaa sarjaa 19 pisteellä lähdettäessä tulevana viikonvaihteena Aragonin radalla Espanjassa ajettavaan osakilpailuun.

– Keskitymme nyt täysillä taisteluun maailmanmestaruudesta, tähdentää sopimusneuvottelut onnistuneeseen päätökseen saanut Ajo.

Hanika on Red Bull KTM Ajo-tiimin toinen uusi kuljettaja kaudelle 2014. Ajo solmi San Marinon GP:n aikoihin vuoden kattavan sopimuksen australialaiskuljettaja Jack Millerin, 18, kanssa.
 

Uusin numero