Ajo riskeittä 20:s sadekelin kohelluksessa – Ranskan GP:n aika-ajo lässähti heti kättelyssä

Le Mansin harmaalta taivaalta alkoi tihuttaa vettä juuri siinä vaiheessa, kun aika-ajo käynnistyi.

Kaikki 34 kuljettajaa kiirehtivät kuivan kelin renkailla radalle pyrkien ajamaan heti kättelyssä ja samalla myös isolla riskillä kovia kierrosaikoja.

Monelle riski kostautui, sillä liukkaalla pinnalla nähtiin paljon kaatumisia, ennen kuin koko letka kurvaili suosiolla ratavarikolle kuuden minuutin mittaisen seikkailun jälkeen.

Quartararo paalulle
rannettaan pidellen

Rajuimmin nutulleen kotiyleisönsä edessä rysähti teinitähti Fabio Quartararo, joka kaatui radan nopeimmassa kohdassa yli 200 kilometrin tuntinopeudesta.

Quartararo työnsi pyöränsä sitkeästi varikolle, mutta kaatuminen oli vaatinut veronsa: nuorukaisen ilme ja eleet kertoivat, että kivut olivat kovat vasemman käden ranteessa.

Quartararo ehti kuitenkin takoa paalupaikkaan oikeuttaneen ajan 1.44,763. Toiseksi päätynyt Jorge Navarro jäi kärjestä 0,122 ja sunnuntain kisan eturivin täydentävä Francesco Bagnaia 0,694 sekuntia.

Ajo Motorsportin kuljettajista korkeimmalla ylsi kahdeksanneksi ajanut Miguel Oliveira. Hän jäi pohjista 1,248 sekuntia.

Lukemat 1.47,556 kellottaneen Niklas Ajon eroksi Quartararoon kirjattiin 2,793 sekuntia.

Kuljettajat palasivat vielä myöhemmin radalle, mutta sadekelin renkailla ei luonnollisestikaan ollut enää mahdollista kohentaa kierrosaikoja.

Kolme edellistä osakilpailua voittanut ja sarjaa vakuuttavasti johtava Danny Kent joutuu lähtemään sunnuntain kisaan letkan häntäpäästä. Kent oli yksi niistä harvoista kuljettajista, jotka eivät kiirehtineet radalle. Se osoittautui isoksi virheeksi.