Ajo: ”Rennosti kisaan, eikä yritetä mitään hullua”

Kisasta on luvassa harjoitusten ja aika-ajon perusteella äärimmäisen tiukka. Peräti 20 kuljettajaa mahtui aika-ajossa 1,1 sekunnin sisään radalla, jolta löytyy mittaa 5,4 kilometriä ja leveyttä riittävästi ohituksille.

– Uskomattoman tasaista! Ja eipä silti, ei tuolla sijoituksella ollut nyt niin väliä. Pääasia oli, että pystyin ajamaan monta tasaisen hyvää kierrosta. Tällä radalla imuavulla on suuri merkitys, eikä minulle vain osunut yhtään täydellistä väliä yhä kovempaan kierrokseen, totesi espanjalaisen RBA Racing-tiimin KTM:llä kilpaileva suomalaiskuljettaja rauhallisen luottavaisena.

Ajon kuivan kelin testikierrokset jäivät talvikaudella todella vähiin.

– Ne voi laskea korkeintaan kahden käden sormissa. Saamme olla siihen nähden iloisesti yllättyneitä, kuinka hyvin homma on toiminut täällä. Voimme olla työhömme oikeastaan tosi tyytyväisiä. Kyllähän tämä ensimmäinen GP-viikonloppu on meille tavallaan vielä testiä.

Ajo on kärsinyt koko viikon kuumeesta ja flunssasta. Nyt onneksi alkaa hellittää ja pyörän lisäksi myös äänikin kulkea.

– Olo on jo vähän parempi ja voima palautuvat pikkuhiljaa. Toivotaan nyt, että ne riittävät sunnuntaina kisassa.

Terävistä starteistaan tunnettu Ajo ei aseta sijoitustavoitetta MM-avaukseen.

– Lähden kisaan rennoin mielin ajamaan maaliin ja keräämään tärkeitä kilometrejä lisää. Ei yritetä mitään hullua, linjaa Ajo.

MM-avauksen paalupaikan poimi talteen kokenut ranskalaiskuljettaja Alexis Masbou 0,721 sekuntia Ajoa kovemmalla kierrosajalla.

Masbou kukisti toiseksi ajaneen espanjalaisen Isaac Vinalesin 67 tuhannesosalla. Eturivin täydentävä italialainen Niccolo Antonelli jäi puolestaan Vinalesista vain kahdeksan tuhannesosaa.

– Aikalailla lähellä aletaan jo olla niitä kuljettajia ja pyöriä, jotka vastasivat parhaasta vauhdista testikaudella, vinkkaa Ajo.

* Qatarin GP:n aikataulu sunnuntaina:
15.50-16.10, Moto3-luokan warm up
16.25-16.45, Moto2-luokan warm up
17.00-17.20, MotoGP-luokan warm up
18.00, Moto3-luokan 1/18 MM-osakilpailu (18 kierrosta)
19.20, Moto2-luokan 1/18 MM-osakilpailu (20 kierrosta)
21.00, MotoGP-luokan 1/18 MM-osakilpailu (22 kierrosta)

Uusin numero