Ajo: ”Podiumista taistelemaan!”

Siihen 55. GP-kisaviikonloppua viilettävä Ajo, 19, omaa vauhdillisesti täydet mahdollisuudet. Hän oli ykkönen perjantain harjoituksissa, seitsemäs lauantain treenissä ja viides aika-ajossa.

– Tämä viikonloppu on kulkenut hyvin alusta alkaen ja olen ollut koko ajan kärkisijoilla tai niiden tuntumassa. Toivon, että pystyn ajamaan sunnuntaina kärkiryhmässä ja taistelemaan podiumisjoituksesta, Ajo kääntää katseensa 22 kierroksen kisan puoleen.

Ajo korostaa, että työt ovat sujuneet mallikkaasti. Sitä on kuitenkin Avant Tecno Husqvarna Ajo-tiimin varikkoboxissa yhä edessä erityisesti sunnuntaiaamun warm up'in aikoihin.

– Minulla oli perjantaina ongelmaa nopeissa mutkissa. Sitä on edelleen erityisesti viimeisessä nopeassa, jossa en ole vielä sinut ajamisen kanssa.

– Tuo seikka on tärkeää saada kuntoon ennen kisaa. Meidän täytyy tutkia vielä tänä iltana tarkoin telemetriaa, alleviivaa Ajo.

Ajo pisti tallivariaan Danny Kentia taas huolella pataan. Suomalainen oli aika-ajossa sekunnin urallaan kaksi GP:tä voittanutta brittiä nopeampi.

– Totuus on se, että minulla oli aamun harjoituksessa aika-ajoa parempi fiilis. Olin silloin 0,8 sekuntia nopeampi, kuittasi Kent.

Sen Kent jätti tosin mainitsematta, että tuo kierrosaika syntyi nimenomaan Ajon vetoavun myötä.

Husqvarna lähti ensimmäiseen Moto3-luokan kauteensa Red Bull KTM Ajo-tiimin Kent tehdaskuljettajanaan. Ajon statusta luonnehdittiin kauteen lähdettäessä tehtaan tukemaksi kuljettajaksi.
 

Uusin numero