Ajo pestasi odotetusti eteläafrikkalaiskuskin

Binder, 19, kilpailee meneillään olevalla kaudella Oliveiran tavoin Mahindra-pyörällä. Binder on 14. osakilpailun jälkeen sarjassa 11:ntenä kahdeksan pistettä Oliveiran takana.

– Olen innoissani aloittamaan yhteisen matkan Bradin kanssa. Hän on erittäin motivoinut kuljettaja. Brad on myös mahtava persoona, rauhallinen ja kova työntekijä kunnioittaen kaikkia tiimissä hänen kanssaan työskenteleviä. Bradissa on potentiaalia ja uskon, että yhdessä tiimimme KTM:n, Red Bullin ja muiden partnereiden tuella hän voi osoittaa sen ensimmäistä kertaa todellisuudessa radalla, toteaa tallipäällikkönä kolme maailmanmestaruutta saavuttanut Ajo.

Vuonna 2011 Indianapolisissa GP-debyyttinsä tehnyt Binder ajaa kolmatta täysipainoista kautta MM-sarjassa. Red Bull Rookies Cupissa MM-sarjan mittoihin kasvaneen 170-senttisen Binderin plakkarista löytyy nyt 53 GP:tä.

Hän on yltänyt tähänastisella urallaan kerran podiumille. Se tapahtui 13. heinäkuuta Sachsenringin radalla Saksassa, kun Binder sijoittui toiseksi vain 0,130 sekuntia Red Bull KTM Ajo-tiimin nykyisestä ässästä, ensi kaudella MotoGP-luokkaan siirtyvästä australialaisesta Jack Milleristä jääneenä.

– Rehellisesti, tunne liityttyäni Red Bull KTM Ajo-tiimiin on todella hämmästyttävä. Tavoitteeni on ollut Moto3-urani alusta lähtien liittyä tällaiseen huipputiimiin. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus ja mahdollisuus osoittaa, mihin todella pystyn. Tässä tiimissä tavoitteena ei voi olla mikään muu kuin taistella mahdollisimman kovista sijoituksista. Meillä on siihen täydellinen paketti ja olen innoissani tulevasta, Binder hihkuu tiimin tiedotteessa.

Bradin pikkuveli, 16-vuotias Darryn nousee ensi kaudella Moto3-luokan MM-sarjaan WWR:n riveissä. D. Binder lukeutuu niihin moniin kuljettajiin, jotka ovat antaneet näyttönsä Rookies Cupissa. Siis samassa sarjassa, jonne suomalaisista Patrik Pulkkisen odotetaan päätyvän kaudella 2015.

Tuore Moriwaki-mestari Pulkkinen lähtee Rookies Cupin karsintaleirille raskaan sarjan suosittelijoiden saattelemana.
 

Uusin numero