Ajo myös MotoGP-luokkaan?

Suomalaistalli Ajo Motorsportin omistaja Aki Ajolla ja KTM:llä on vahva sekä menestyksekäs side. Ajo on kipparoinut Red Bull KTM Ajo-tehdastiimiä Moto3-luokassa sen perustamisesta, eli vuodesta 2012 lähtien.

Tulokset ovat olleet vakuuttavia: Ajo Motorpsortin Red Bull KTM-tiimin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese ajoi vuonna 2012 maailmanmestariksi, espanjalainen Luis Salom vuonna 2013 MM-pronssia ja australialainen Jack Miller päättyneellä kaudella MM-hopeaa.

Unohtaa ei toki sovi suinkaan sitä, että KTM on saavuttanut merkkimestaruuden Moto3-luokan kaikilla  tähän mennessä ajetuilla kausilla.

Aprilia viitoittaa
uutta tomintamallia

KTM vyöryy MotoGP-luokkaan todennäköisesti vastaavalla konseptilla kuin Aprilia ensi kaudella, eli poimii jo valmiin tiimin toimintansa pyörittäjäksi.

Aprilia palaa parrasvaloihin tehtaan statuksella, mutta sen toiminnasta vastaa jo pitkään MotoGP-luokassa mukana ollut ja nyt Hondan kanssa monivuotisen yhteistyönsä päättänyt italialaisen Fausto Gresinin johtama tiimi.

Tunnetusti tinkimättömällä tarkkuudella ja asenteella työnsä maaliin vievä Ajo Motorsport on tässä mielessä, sekä KTM:n kantilta katsottuna varmasti yksi varteenotettava taho vastaavaan.

Ajo Motorsport jatkaa ensi kaudella Moto3-luokassa kolmen kuljettajan voimin, mutta mikä tulevaisuutta silmäiltäessä mielenkiintoisinta, toiminta laajenee nyt myös Moto2-luokkaan.

Monessa mukana olevan ja MotoGP-sarjan ehdottomaan raskaaseen kaartiin lukeutuvan Ajon kuviot ulottuvat jo tässä vaiheessa myös kuninkuusluokkaan.

Ajo toimii Hondan CWM LCR-tiimiin suoraan motokolmosista singahtaneen Millerin ja Suzukin tehdastallissa MotoGP-luokan debyyttinsä tekevän espanjalaisen Maverick Vinalesin henkilökohtaisena managerina.

KTM:n MotoGP-luokan tiimin osalta ei tässä vaiheessa tietenkään puhuta vielä kuljettajista. Kandidaattejahan riittää ja vaikkapa Cortesen lisäksi yksi heistä saattaa olla Ajo Motosportin ensi kauden ranskalainen Moto2-kuski Johann Zarco.
 

Uusin numero