Ajo MP-messuilta Husqvarnan tehdaspyörän ensitesteihin

– Edessä on mielenkiintoiset ajat ja kaksi hienoa tapahtumaa Helsingissä MP-messujen ja Almeriassa testien muodossa. Odotan malttamattomana pääsyä ajamaan MotoGP-sarjaan paluun tekevällä Husqvarnalla. Olen nähnyt omasta kilpapyörästäni tähän mennessä vasta kuvia, kertoo Ajo, 19.

Avant Tecno Husqvarna Ajo-tiimissä kilpaileva valkeakoskelainen testaa ja hakee tuntumaa uutukaiseen Almeriassa neljän päivän ajan, eli keskiviikosta lauantaihin. Moto3-luokan MM-sarjan ensimmäinen virallinen testijakso ajetaan Valencian Ricardo Tormo-radalla 11.-13. helmikuuta.

– Almeriassa palautellaan ajotuntumaa, pistetään paketti kuntoon Valenciaan, eikä tuijoteta kierrosaikoja. Tärkeintä on löytää uuden ryhmän kanssa hyvä fiilis, yhtenäinen työtapa ja pohjustaa tämän myötä täysi valmius Valenciaaan, jossa kausi käynnistetään sitten todenteolla, raamittaa Ajo.

Täysin tuntemattomaan kaksi edellistä kautta KTM:n tehdaspyörällä ajaneen Ajon ei tarvitse kilpailukalustonkaan osalta suinkaan hypätä.

– Husqvarna ja KTM kuuluvat samaan konserniin. Pitkälti samat ihmiset tekevät koko ajan tiivistä kehitystyötä näiden prototyyppipyörien kanssa. Voin siis lähteä tältäkin osin hyvillä valmiuksilla ja luottavaisin mielin alkavaan kauteen.

Kohti kärkiryhmää

Ajo ajoi viime vuonna nousujohteisen uransa toistaiseksi parhaan MM-kautensa. Hän sijoittui yli 30 sopimuskuljettajaa kattavassa Moto3-luokassa 14:nneksi jääden vain muutamia pisteitä kymmenennestä sijasta .

– Luokka on tunnetusti äärimmäisen kilpailtu ja tasainen, mutta pystyin vakiinnuttamaan viime kaudella vauhdillisesti asemani kymmenen nopeimman joukossa. Näistä asetelmista lähdetään linjaamaan ja tarkentamaan tavoitteita ensi kaudelle. Juuri nyt kaikki kuitenkin panostetaan onnistuneeseen testikauteen.

Pitkä, maaliskuusta marraskuulle ulottuva kisakausi siintää toki sekin jo mielessä.

– Keskityn omaan tekemiseen ja sen kautta mahdollisimman hyviin sijoituksiin. Mutta onhan se selviö, että tavoitteet tulevat nousemaan ja silloin puhutaan viiden kärkikuljettajan nipusta, jossa kaikki on mahdollista, sanoo Ajo.

Ajo lunasti jo viime kaudella muutamaan otteeseen paikkansa kärkinipussa ja vieläkin useammin sen välittömässä tuntumassa.

– Uskon, että minulla on täydet mahdollisuudet ajaa kärkiryhmässä. Kilpailukalusto ja tekninen ryhmäni tarjoavat siihen kaikki valmiudet. Pallo jää minulle, eli onnistunko hyödyntämään tämän tilaisuuden. En ota kuitenkaan mitään paineita, vaan pyrin säilyttämään sopivan rentouden kaikessa tekemisessä.

Moto3-luokan kuljettajat ajavat yhdeksän virallista testipäivää ennen Qatarissa 23. maaliskuuta käynnistyvää MM-sarjaa. Valencian lisäksi viralliset testijaksot sijoittuvat Jereziin 18.-20. helmikuuta sekä 11.-13. maaliskuuta.

– Ainahan sitä tietysti haluaisi ajaa enemmän, mutta tämäkin on ihan hyvä määrä. Lisäksi testiä on luvassa nyt enemmän kuin vuosi sitten, jolloin kärsin polvivammasta.

”Elämäni kunnossa”

Ajo on pitänyt viime viikot ajontuntumaa tiiviisti yllä jääradalla.

Ajon kanssa jäällä ovat vauhtia ja hauskaa pitäneet hänen ensi kauden englantilainen tiimikaverinsa Danny Kent, Moto3-luokan viime vuoden espanjalaismestari Maverick Vinales ja seuraavan tittelin tavoitteekseen asettanut australialainen Jack Miller, joka on myös mukana MP-messuilla.

– Jäärata on erittäin hyvä harjoittelumuoto, jossa pääsee samalla myös rentoutumaan ja tuulettamaan ajatuksia, Ajo kuvailee kylmää kyytiä.

MM-sarjan avausosakilpailu merkitsee Ajolle uran 49. GP:tä. Kokemusta on karttunut jo mukavasti ja henkisen valmiuden ohella fyysinen taso on korkealla.

– Olen harjoitellut paljon ja hyvin. Olen elämäni parhaassa kunnossa, vahvistaa Ajo.

Ajo Motorsportin messuosasto sijaitsee Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin tuntumassa. MP 14 Moottoripyöränäyttely on avoinna perjantaina klo 10-20, lauantaina 9-18 ja sunnuntaina 10-17.

Ennen messujen alkamista Niklas Ajo on perjantaina Ylen aamu-tv:n vieraana klo 7.48.
 

Uusin numero