Ajo Motorsportin turkkilaiskuljettajilla vaativat MM-kisaerät tuulisessa Valenciassa

Valencian Ricardo Tormo –radalla oli viikonloppuna tuuliset olosuhteet. Can Öncu oli aika-ajossa toinen ja odotukset kisaeriin olivat positiiviset.

14-vuotiaat kaksoisveljekset saivat MM-sarjan toisesta osakilpailusta paljon kokemusta. Velipoika Deniz ajoi uransa kaksi ensimmäistä MM-pistettä Moto3 Junior World Championship -sarjassa.

Ensimmäisessä kisaerässä Can oli kymmenes, mutta Deniz kaatui. Toisessa erässä Deniz pääsi ruutulipulle sijalla 14 ja veli Can oli sijalla 17.

Toista kisaerää Can johti, mutta kaatumisen takia lähtö keskeytettiin punalipuilla. Pyörään tullut ongelma aiheutti sen, että Can Öncu joutui starttaamaan uusintalähdössä ratavarikolta, josta hän ei ehtinyt kärkeen.

Ensimmäisen erän Valenciassa voitti Sergio Garcia Hondallaan ja toisen erän jälkeen palkintopallin ykköskorokkeelle nousi Raul Fernandez (KTM).

Viime kaudella 14-vuotiaat veljekset säväyttivät Red Bull Rookies Cup –sarjassa. Loppupisteissä Can oli kolmas ja Deniz sijoittui neljänneksi.

Tallipäällikkö Aki Ajo selvittää uutta kehitysprojektiaan.

– Junioreiden Moto3 –MM-kehitysprojektissa jatkamme lahjakkaiden nuorten kuljettajien kouluttamista. Pohjana on kokemuksemme Red Bullin, KTM:n ja Ajo Academyn pohjalta. Meillä on menestyksekäs historia tiimissämme nuorten lahjakkuuksien nostamisessa huipulle. Sekä Can että Deniz Öncü ovat osoittaneet Red Bull Rookies Cup –sarjassa taitonsa. Tavoitteemme on heidän kehittäminen ajajina. Se tarkoittaa ensin raakaa ja kovaa työtä, sitten tulokset tulevat.

Seuraava juniorien Moto3-luokan kisa ajetaan Ranskan Le Mansissa 18.-19. toukokuuta MotoGP-sarjan yhteydessä.