Ajo Motorsportin Salomille MM-kauden avausvoitto

Tallipäällikkönä kolme maailmanmestaruutta saavuttaneen Aki Ajon kasvot loistivat kilpaa voimakkaiden valonheittimien kanssa, sillä malesialainen Zulfahmi Khairuddin ja australialainen Arthur Sissis täydensivät Red Bull KTM-tehdastiimin upean illan sijoilla 6 ja 8.

– Olen tosi iloinen, sillä kauden alku on aina vaikea käytännössä täysin uudella pyörällä. Olemme saaneet kehitettyä pyörää monessa mielessä ja olemme erittäin tyytyväisiä siihen. Ja tietenkin olen hyvin tyytyväinen myös kuljettajiemme esitykseen ja teknisen ryhmän työskentelyyn, Ajo kiitteli omiaan.

– Kaikki kuljettajamme tekivät tänään erinomaista työtä. Oli hienoa nähdä, miten Luis hallitsi tyyneytensä ja luki kisaa. On myös hyvin tärkeää, että Zulfahmi ja Arthur ajavat molemmat näin vahvasti heti alkukaudesta, jatkoi Ajo.

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimiin täksi kaudeksi tullut espanjalaiskuljettaja Salom ratkaisi neljä kierrosta ennen maalia viiden kuljettajan väliseksi kehkeytyneen trillerin tavalla, joka ei jättänyt jossitteluille sijaa.

Uransa kolmannen osakilpailuvoiton ehjän vahvalla esityksellä tyylitellyt Salom ampaisi päätöskierrokselle kuin tykin suusta. Muilla ei riittänyt enää paukkuja vastaamaan siihen – ei edes pitkällä maalisuoralla.

Salom tervehti ruutulippua 0,417 sekunnin erolla maanmieheensä Maverick Vinalesiin. Espanjalaisten kolmoisvoiton täydentänyt Alex Rins jäi voittajasta 0,423 sekuntia.

– Hyvä, mutta vaikea kisa. Koko tiimi on tehnyt mahtavaa työtä ja tämä ilta todisti sen lopullisesti. Uskon, että pystymme kehittymään edelleen tästä, mutta olemme jo nyt varsin hyvällä tasolla. Olen kiitollinen saamastani tilaisuudesta ja teen kaikkeni sen eteen, sanoi Salom.

Khairuddin liikkui täsmälleen samoilla linjoilla.

– Tiimi on tehnyt jälleen upeaa työtä läpi pitkän viikonvaihteen. En yltänyt tänään aivan kärkiryhmän vauhtiin, mutta olen erittäin tyytyväinen kuudenteen sijaan. Tästä on hyvä lähteä seuraavaan osakilpailuun.

Toisen MM-kautensa käynnistänyt Sissis loisti jo vuosi sitten Losailissa ja nyt hän teki sen uudelleen.

– Kisan alku oli minulta todella hyvä ja pysyin kärkiryhmän mukana. Vauhti oli erittäin kova ja parin mutkan jälkeen se osoittautui vielä vähän liian vaativaksi minulle. Kävin sen jälkeen hyvän taistelun Fahmin (Khairuddin) ja Miguel Oliveiran kanssa kuudennesta sijasta. Fiilis on nyt korkealla seuraavaan kisaan lähdettäessä, vahvisti Sissis.

Se kisa ajetaan kahden viikon kuluttua Austinin uudella COTA-radalla USA:ssa.

Uusin numero