Ajo Motorsportin Salomilla vahva avaus Le Mansissa

Salom vastasi varsin viileän perjantain kolmanneksi parhaasta kierrosajasta 1.44,678, joka syntyi iltapäivän harjoitusjaksolla.

Salomin tiimikavereista malesialainen Zulfahmi Khairuddin ja australialainen Arthur Sissis kaatuivat iltapäivän harjoituksessa. He välttyivät kolhuilta, mutta suunniteltu työ jäi väkisinkin vajaaksi. Khairuddin päätyi tuloslistalla 19:nneksi ja Sissis 25:nneksi.

Kuljettajat välttyivät pelätyltä sateelta jälkimmäisen harjoitusjakson seitsemää viimeistä minuuttia lukuun ottamatta.

– Ensimmäinen harjoituspäivä sujui kaiken kaikkiaan hyvin. Olen taas erittäin tyytyväinen siihen, miten teimme tiiminä töitä, tähdensi Salom.

Salom paransi aamusta aikaansa reilulla 1,2 sekunnilla. Hän pystyi alittamaan 1.45 kierrosajan maanmiestensä Alex Rinsin ja Maverick Vinalesin, sekä saksalaisen Jonas Folgerin tavoin.

– Parannusta syntyi askel askeleelta ja kierros kierrokselta. Käynnistimme pitkän ja säältään arvaamattoman viikonvaihteen hyvin ja nyt tietenkin päällimmäisenä toiveenani on se, että lauantaina ei sada.

Khairuddin ajoi aamun harjoituksessa kymmenen nopeimman joukkoon, eli yhdeksänneksi.

– Aamu ei ollut tosiaankaan lainkaan huono. Iltapäivällä sitten testasimme pyörässä uusia asioita keskittyen lähinnä takajousitukseen. Kaaduin myöhemmin nelosmutkassa, mutta onneksi selvisin siitä ehjin nahoin. Pääsin palamaan radalle ja pystyin parantamaan kierrosaikaani ennen kuin sadekuuro iski, kertoi Khairuddin.

– Katsotaan nyt, millaiseksi sää aika-ajopäivänä lauantaina muodostuu. Pyörä tuntuu hyvältä ja lähden hakemaan paikkaa vähintään kymmenen joukosta, jatkoi Khairuddin.

Sissis myönsi, että päivä oli hänelle erittäin vaikea.

– Ensimmäinen harjoitus ei lukeutunut kauden tähän mennessä parhaimpiin, joten teimme pyörään iltapäiväksi muutoksia. Löysin paremman fiiliksen ajamiseen ja pystyin hyviin kierrosaikoihin todellakin kuluneilla renkailla.

– Sitten, ensimmäisen varikkokäynnin jälkeen kaaduin harmikseni heti ensimmäisessä shikaanissa. Se ei ollut mikään suuri kaato ja pystyin palaamaan radalle, mutta juuri siinä vaiheessa alkoi sade. Matkassa oli huonoa tuuria, mutta pyörä tuntuu hyvältä ja olemme ehdottomasti oikealla tiellä, sanoi Sissis.
 

Uusin numero