Ajo Motorsportin Salom voimia keränneenä Silverstoneen

Sarjaa 14 pisteellä johtava, murtunutta vasenta kantapäätään poteva espanjalaiskuljettaja Luis Salom läpäisi maanantaina lääkärintarkastuksen kotikaupungissaan Palma de Mallorcassa ja on valmis seuraavaan urotekoon Britannian GP:ssä. Leikkaukseen ei ole tarvetta ennen Silverstonea, joskin tilanne arvioidaan uudelleen ensi maanantaina.

– On ollut mukavaa levätä ja rentoutua pari päivää kotona. Kipu kantapäässäni ei ole suuremmin hellittänyt, mutta turvotus on laskenut ja se on tärkeää, kertoo Salom.

MotoGP-sarjassa on meneillään melkoiset härkäviikot. Indianapolisin, Brnon ja Silverstonen osakilpailut ajetaan peräkkäisinä viikonvaihteina.

Salom loukkasi jalkansa kaatuessaan rajusti Indianapolisin aika-ajossa. Hän ajoi Yhdysvalloissa kuitenkin viidenneksi. Tshekin GP:ssä kainalosauvojen tuella liikkunut Salom pisti Brnon radalla vielä kylmähermoisesti paremmaksi viilettämällä viime sunnuntaina kauden viidennen voittonsa.

Silverstonen leveältä ja sään osalta aina arvaamattomalta radalta löytyy mittaa 5900 metriä. Rata on koko GP-sarjan pisin.

– Viikonvaihteesta tulee vaikea. Silverstone on pitkä ja erittäin nopea rata, jossa kelit saattavat vaihdella nopeastikin. Fyysinen kuntoni huomioiden meidän pitää tehdä yhtä hienoa työtä kuin Brnossa ja annettava kaikkemme mahdollisimman hyvän tuloksen eteen, toteaa kuluvalla kaudella kymmenen kertaa podiumille kivunnut Salom.

Red Bull KTM Ajo-tiimi on MM-sarjassa vahvoilla myös kahden muun kuljettajan osalta. Arthur Sissis on pisteissä yhdeksäntenä ja Zulfahmi Khairuddin heti seuraavalla sijalla. Eroa on vain piste.

Sissis taisteli Brnossa kunnioitettavasti 14:nneksi, vaikka hänen niskansa oli todella kipeä harjoituksissa tapahtuneen kaatumisen jäljiltä. Sissis sijoittui viime vuonna Britannian GP:ssä kahdeksanneksi ja tavoitteet ovat jälleen tiukasti kymmenen nopeimman joukossa.

– Toivotaan nyt, että kuntoudun niskan osalta 100-prosenttiseen iskuun sunnuntaihin mennessä. Silverstone lukeutuu suosikkiratoihini. Sanoisin, että sijoittuu rankinglistallani kolmen joukkoon, australialaiskuljettaja arvioi.

– Silverstonessa on kaikki ainekset hyvään kisaviikonloppuun, kunhan jatkamme samaan nousujohteiseen tyyliin kuin Indianapolisissa ja Brnossa. Fiilis ajamiseen on parantunut paljon. Olen ottanut Mugellon testeistä lähtien askeleita parempaan suuntaan ja tulokset kesätauon jälkeen ovat olleet rohkaisevia, jatkaa Sissis.

Khairuddin noukki Brnosta yhden MM-pisteen, mutta määrätietoinen malesialainen ei voinut olla tyytyväinen Tshekin osakilpailun kokonaiskuvaan.

– Brno merkitsi minulle vaikeaa viikonvaihdetta.  Silverstone on kuitenkin rata josta pidän. Se on mahtava rata!, innostuu Khairuddin.

– Olen ajanut Silverstonessa aiemminkin hyvin, joten olen luottavaisin ja positiivisin mielin. Meidän pitää vain pyrkiä löytämään paras mahdollinen fiilis pyörään välittömästi ensimmäisistä vapaista harjoituksista lähtien perjantaina.

Silverstonen ratainfo:
Pituus:  5900 metriä
Leveys: 17 metriä
Mutkat vasemmalle: 8
Mutkat oikealle: 10
Pisin suora: 770 metriä
Valmistunut: 1948
Modifioitu: 2011

Moto3-luokan kauden 11/17 MM-osakilpailun aikataulu Silverstonen radalla Englannissa:
Perjantai 30.8.

11.00-11.40, 1. vapaa harjoitus
15.10-15.50, 2. vapaa harjoitus

Lauantai 31.8.
11.00-11.40, 3. vapaa harjoitus
14.35-15.15, aika-ajot

Sunnuntai 1.9.
12.00-12.20, warm up
16.30, MM-osakilpailu 11/17

Uusin numero