Ajo Motorsportin Salom otti jälleen paikkansa eturivistä

MM-sarjaa johtava Salom ajoi kotiyleisönsä edessä kolmanneksi. Malesialainen Zulfahmi Khairuddin ja australialainen Arthur Sissis täydensivät Aki Ajon johtaman tiimin tekemää tulosta sijoilla 11 sekä 14.

Paalupaikalle sivalsi Salomin maanmies ja hänen kanssaan MM-pistejohdon jakava Alex Rins huippuajalla 1.46,660. Salomin ero kärkeen oli 0,667 sekuntia.

Salom on lunastanut eturivin paikan kauden kaikissa kolmessa osakilpailussa. Nyt se irtosi runsaslukuisten fanien edessä ja radalla, jonka pinnan lämpötila nousi aika-ajossa jo 45 asteen tuntumaan. Pito ei ole silloin paras mahdollinen.

– Lähden hyvistä asetelmista sunnuntain kilpailuun. Olemme tehneet jälleen kerran hyvää työtä, mutta tiedämme, että meidän pitää saada yhä vähän parannusta pyörän keulaan. Kisasta tulee varmasti erittäin vaikea, mutta luotan siihen, että olen jälleen mukana kärkitaistelussa, kertoi Salom.

Khairuddin jäi pohja-ajasta 1,602 ja Sissis 1,821 sekuntia. Khairuddin on MM-pisteissä kuudentena ja Sissis kahdeksantena.

– Olen vähän pettynyt aika-ajoon. Tuntuma pyörään ja ajamiseen oli parempi vielä harjoituksissa. Meillä oli pieniä ongelma pyörän keulan kanssa. Olin erittäin luottavainen aika-ajoon lähdettäessä ja vaikka se ei kulkenutkaan tällä kertaa kovinkaan hyvin, niin uskallan odottaa kisasta enemmän, tuumi kärkiryhmän tuntumaan katseensa suunnannut Khairuddin.

Sissis ei ollut hänkään täysin tyytyväinen suoritukseensa.

– Olen vähän murheellinen sijoituksesta, sillä minulla kulki täällä siksi hyvin testikaudella. En ole vielä pystynyt samaan vauhtiin. Minulla oli aamun harjoituksissa parempi tuntuma pyörään, kun pitoa löytyi enemmän viileämmällä radalla. Aika-ajossa menetin sitten pitoa ja en tahtonut löytää toimivia säätöjä, totesi Sissis.
 

Uusin numero