Ajo Motorsportin Salom asettuu toiseen lähtöriviin Mugellossa

MM-pisteissä neljän osakilpailun jälkeen toisena oleva Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Salom viimeisteli aika-ajossa lukemat 1.58,129, jotka erottivat hänet 0,453 sekunnilla paalupaikasta. Ykkösruudun nappasi nimiinsä saksalainen Jonas Folger ajalla 1.57,603.

– Se meni hyvin. Erittäin hyvä aika-ajosessio, jossa löysimme tavoittelemamme vauhdin, vahvisti Salom.

– Uskon, että olemme valmiita hyvää kilpailuun. Tietenkin toivoin olevani aika-ajossa hieman ylempänä, mutta tiimini teki jälleen kaikkensa ja olen erittäin iloinen siitä. Se on se pääasia, jatkoi luottavaisin mielin kisapäivään lähtevä Salom.

Salomin tiimikavereista Zulfahmi Khairuddin sijoittui aika-ajossa 18:nneksi ja Arthur Sissis 23:nneksi. Malesialaisen Khairuddinin nopein kierros kulki ajassa 1.59,804, josta Sissis jäi reilut kolme kymmenystä.

– Olemme tehneet lujasti töitä säätöjen kanssa. Löysimmekin hyvät säädöt aamun harjoituksessa, joten en odottanut lähteväni kisaan ruudusta 18. Aika-ajossa oli lopussa ruuhkaa ja se teki siitä minulle hankalan. Olen kuitenkin tyytyväinen vauhtiini, sillä pystyin viimeistelemään useampia 2.00:n kierroksia ajaessani yksin. Myös paras aikani syntyi yksin ajaessa, kertoi Khairuddinin.

– Ohittaminen on tällä radalla vaikeaa, mutta tulen tekemään kaikkeni saavuttaakseni parhaan mahdollisen tuloksen.

Sissis otti aamun harjoituksessa ison askeleen perjantaihin nähden.

– Olen ihan ok, vaikka aika-ajo olikin vähän vaikea. Teimme muutamia muutoksia pyörään ja radan olosuhteet poikkesivat radikaalisti aamusta erityisesi lämpötilan osalta. En löytänyt hyvää fiilistä keulaan, enkä yltänyt sen vuoksi enää aamun aikoihin. Uskon kuitenkin, että minulla on kaikki edellytykset hyvään kilpailuun.

Uusin numero