Ajo Motorsportin MM-kärki Salom: ”Yhä parempaa luvassa”

Salom piti yllä kolmanneksi parasta harjoitusvauhtia Austinin COTA-radalla, jolla yksikään Moto3-luokan kuljettaja ei ollut ajanut vielä ennen perjantaita. Salomin nopein kierros kulki 5,5 kilometrin mittaisella radalla lukemin 2.18,815.

– Sain hyvän rytmin päälle ja olen tyytyväinen. Tiimi teki jälleen hienoa työtä. Pito oli aamulla vielä varsin heikko, mutta iltapäivällä se parani. Olen rauhallinen ja luottavainen. Tiedän, että meiltä on luvassa vielä parempaa, sillä vauhti on kohdallaan, vahvisti Salom.

Salomin tiimikavereista Arthur Sissis oli 23:s ja Zulfahmi Khairuddin 27:s. Sissis kellotti ajan 2.22,209 ja jälkimmäisessä harjoituksessa kaatunut Khairuddin 2.22,812.

– Olihan tämä vaikea päivä uudella radalla, mutta opin taas paljon. Saimme päivän mittaan jousituksen säätöjä mieleisekseni paikka paikoin, mutta parantamisen varaa toki riittää edelleen. Uskon, että lauantai on taas jo parempi päivä, sanoi Sissis.

Khairuddin myönsi, että päivä oli äärimmäisen kova hänelle.

– Ja tietenkin se oli uudella radalla sitä myös tiimille. En löytänyt vielä sitä samaa fiilistä pyörääni kuin muilla radoilla. Mutta työ on vasta aluillaan. Se jatkuu lauantaina ja silloin haemme paremmat säädöt pyörään, suunnitteli Khairuddin.

Khairuddin lukeutuu tunnetusti niihin kuljettajiin, joiden vauhti nousee GP-viikonvaihteiden edetessä kohti kisapäivää.

Uusin numero