Ajo Motorsportin MM-kärki Salom jatkoi upeaa voittokulkua Assenissa

MM-johdon kymmenen pisteeseen kasvattanut Salom ajoi jo kolmannen peräkkäisen voittonsa Assenin radalle Hollantiin sijoittuneessa kauden seitsemännessä osakilpailussa. Tämä merkitsi samalla Red Bull KTM Ajo-tehdastiimille peräti 20. peräkkäistä podiumsijoitusta mestaruuteen päättynyt viime kausi mukaan luettuna.

– Erittäin hyvä päivä koko tiimille ja olen todella iloinen. Minun pitää aivan ensimmäisenä kiittää tiimiä hienosta työstä. Meillä on koossa yhtenäinen ja laadukas ryhmä, jolle olen tosi kiitollinen, totesi Ajo.

Voitosta käytiin kova taistelu viiden kuljettajan, eli espanjalaisten Salomin, Maverick Vinalesin, Alex Rinsin, Alex Marquezin ja portugalilaisen paalupaikkamiehen Miguel Oliveiran välillä.

Taktisesti jälleen nappikilpailun ajanut Salom teki ratkaisevan ohituksen viimeisen kierroksen lopulla nopeassa vasemmalle taittavassa kaarteessa. Salom pystyi säilyttämään ajolinjansa sitä seuraavassa shikaanissa tervehtien ruutulippua 0,122 sekunnin erolla Vinalesiin.

– Salom ajoi jälleen kerran aivan uskomattoman kilpailun. Vaikka emme löytäneetkään Luisille tällä kertaa aivan täydellisiä säätöjä, niin hän jatkoi kovaa työntekoa ja piti itsensä rauhallisena. Luis teki upean ohituksen viimeisellä kierroksella. Arvostan suuresti hänen työtään, kehui Ajo.

Salomin hymy oli myös herkässä.

– Tein viime vuonna virheen viimeisessä mutkassa, mutta tällä kertaa en enää siihen sortunut. Loppu sujui hyvin ja siitä iso kiitos kuuluu taas tiimille.

Hymy on palannut
Sissisin kasvoille

Salomin australialainen tiimikaveri Arthur Sissis päätyi sijalle kahdeksan reilut 27 sekuntia voittajasta.

– Sissis on parantanut tuntuvasti otteitaan kahden viimeisen kisaviikonvaihteen aikana. Näen taas tutun hymyn hänen kasvoillaan. Arthur nauttii jälleen ajamisesta, tähdensi Ajo.

Sissis painottaa itsekin, että suunta on nyt oikea.

– Sijoittuminen kahdeksanneksi oli iso steppi vaikeampien viikonvaihteiden jäljiltä. Assenissa oikeastaan kaikki sujui hyvin. Ei muuta kuin jatketaan samaan malliin, myhäili Sissis.

Khairuddinilla
kovat niskakivut

Tiimin kolmas kuljettaja, malesialainen Zulfahmi Khairuddin ei pystynyt osallistumaan perjantain aika-ajoon harjoituksissa tapahtuneen kaatumisen seurauksena. Khairuddin joutui lähtemään tämän vuoksi liikkeelle koko letkan hänniltä, eli ruudusta 35.

Nousu oli vakuuttava ja Khairuddin päätyi loppujen lopuksi sijalle 17.

– Fahmi kaato oli kova ja emme olleet varmoja, pystyykö hän lähtemään kilpailuun. Pisteitä ei tällä kertaa tullut, mutta tuollainen nousu oli kova juttu myös siinä mielessä, että hänellä oli kovat niskakivut kisassa, kertoi Ajo.

Khairuddin myönsi tunteneensa itsensä onnekkaasti päästyään perjantain tällin ja sairaalareissun jäljiltä mukaan kisaan.

– Alku kulkikin hyvin, mutta 12 tai 13 kierroksen jälkeen niskani alkoi olla todella kipeä, enkä pystynyt liikuttamaan sitä kunnolla. Viisi kierrosta ennen maalia niska oli sitten jo niin jäykkä ja kivut niin kovat, että en kyennyt toteuttamaan suunnitelmaani hyökätä lopussa.

Seuraava MM-osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Sachsenringin radalla Saksassa, jonka jälkeen Moto3-luokka siirtyy kesätauolle.

Uusin numero