Ajo Motorsportin Marquez kasvatti MM-johtoaan Phillip Islandin voitolla

Paalupaikalta kilpailuun startannut Red Bull Ajo Motorsport -väreissä ajava espanjalaiskuljettaja Marc Marquez otti kärkipaikan nopeasti haltuunsa alun lyhyen kamppailun jälkeen. Kärkeen siirtynyt Marquez ajoi lopulta kontrolloidun tyylikkäästi kauden yhdeksänteen voittoonsa varmistaen samalla Derbille valmistajien Maailmanmestaruuden. Suomalaistallin kuljettaja johtaa nyt MM-sarjaa 12 pisteellä, kun jäljellä on enää kaksi osakilpailua.

Espanjalaisnuorukainen Marquez oli syystäkin tyytyväinen kilpailuun:
– Viikonloppu oli vaikea, sillä olosuhteet muuttuivat käytännössä jokaiseen harjoitukseen. Kilpailu oli kuitenkin todella onnistunut ja voitto oli tietenkin meille tärkeä myös pisteiden kannalta. Suurin ongelma tänään oli ehkä kova tuuli, joka tuntui vielä yltyvän kilpailun lopulla.

Ruudusta kaksi kilpailuun startannut Marquezin tallikaveri Avant Mitsubishi Ajo -väreissä kilpaileva saksalainen Sandro Cortese ei ollut onnekas sunnuntain kilpailussa. Phillip Islandilla hyvää vauhtia pitäneen saksalaiskuljettajan kilpailu päättyi harmillisesti kaatumiseen alkukierroksilla.
– Epäonnistuin startissa sillä olin ehkä hieman liian varovainen. Pyörä tuntui kuitenkin hyvältä ja koitin ottaa sijoituksia kiinni paikatakseni huonoa starttia. Liikayrittäminen kuitenkin kostautui kaatumisena, kertoi Cortese.

– Tämä oli vaikea viikonloppu. Sää oli todella arvaamaton ja vaihteleva, ja saimme ajaa kuivalla vain yhden harjoituksen. Säätöjen löytäminen kilpailuun olikin vaikeaa, mutta onnistuimme lopulta aika hyvin vaikka käytössä olikin vain yksi 40 minuutin harjoitus. Kilpailu sujui hyvin, tuuli taisi olla tänään se suurin ongelma kilpailussa, kertoi huojentunut tallipäällikkö Aki Ajo.

Tiedote: Sami Haanpää

Uusin numero