Ajo Motorsportin Corteselle jo kauden seitsemäs paalupaikka

Suomalaistalli Ajo Motorsportin saksalaiskuljettaja Cortese viimeisteli jo kauden seitsemännen paalupaikkansa pysäyttämällä kellot Phillip Islandin radalla lukemiin 1.38,334. Cortese oli aika-ajon selkeä ykkönen 0,393 sekunnin erolla maanmieheensä Jonas Folgeriin.

– Olen jo saavuttanut kauden päätavoitteeni, mutta haluan yhä voittaa. Todistin sen tällä paalupaikalla, sanoi Cortese.

– Olen valmis ajamaan fiksun kisan ilman paineita. Jos en pääse karkuun, niin tarkkailen tilannetta ja pyrin iskemään sitten viimeisillä kierroksilla. Nautin jokaisesta hetkestä ja rakastan tätä rataa, vahvisti viime vuonna Phillip Islandilla silloisen 125-kuutioisten luokan ykkösenä ruutulippua tervehtinyt Cortese.

Koko kvartetti
seitsemän sakissa

Aki Ajon johtamien joukkojen menestys oli kaiken kaikkiaan mainio, sillä Cortesen Red Bull KTM Ajo-tiimikavereista englantilainen Danny Kent oli neljäs ja MM-uransa tähän mennessä parhaaseen aika-ajosijoitukseen kotiyleisön edessä yltänyt Arthur Sissis seitsemäs.

Podium- ja paalupaikkatilinsä Malesian GP:ssä avannut AirAsia-SIC-Ajo-tiimin Zulfahmi Khairuddin nousi puolestaan vahvalla loppuvedolla viidenneksi.

– Motivaatio ja menestyshalu ovat kaikilla korkealla. Koko kvartettimme seitsemän nopeimman joukossa kertoo kaiken siitä. Hieno suoritus, iloitsi Ajo.

Hetkellinen sade sekoitti aika-ajoa. Se alkoi noin 16 minuuttia ennen loppua, mutta pääosa kuljettajista palasi kuitenkin radalle. Khairuddin oli yksi niistä kylmähermoisista kuljettajista, jotka pystyivät parantamaan aikaansa ja kohentamaan sijoitustaan vielä viimeisillä minuuteilla.

– Kaaduin aamun harjoituksessa, mutta pystyin kokoamaan itseni vaikeiden vaiheiden jälkeen aika-ajoon ja erityisesti sen loppuun. Olen todella tyytyväinen tähän sijoitukseen, korosti Khairuddin.

Khairuddinin pyörässä ilmeni aika-ajossa teknisiä ongelmia vaurioituneen pakoputken muodossa. Pakoputkessa oli murtuma.

– Tiimini teki kuitenkin jälleen kerran hienoa työtä ja ehdin sopivasti takaisin radalle. Kyllähän tuo kierrosaika syntyi jo vähän riskilläkin, myönsi Khairuddin.

Uran ensimmäinen podiumsijoitus on pönkittänyt entisestään Khairuddin hyvällä tasolla olevaa itseluottamusta.

– Haluan lisää vastaavia sijoituksia ja teen kaikkeni, että pystyn ajamaan myös Australiassa kärkiryhmässä. Edessä on taas taatusti tiukka kisa.

Uusin numero