Ajo Motorsportin Cortese toiseksi USA:ssa

Paalupaikalta kilpailuun lähtenyt suomalaistallin Red Bull Ajo Motorsport -väreissä ajava espanjalainen Marc Marquez hyökkäsi startista suoraan kärkeen ajaen karkuun muulta ryhmältä. Marquez kaatui kuitenkin alkukierrosten jälkeen, palaten mukaan kilpailuun sijalla 14. Eturivistä kilpailuun lähtenyt Avant Mitsubishi Ajo -väreissä kilpaileva saksalainen Sandro Cortese ei ollut startissa onnekas, ja saksalaisässä aloitti ensimmäisen kierroksen jälkeen hurjan nousun kohti kärkeä, pudottuaan kärkikymmenikön ulkopuolelle ensimmäisellä kierroksella. Huikealla suorituksellaan Cortese nousi lopulta kilpailussa toiselle sijalle. Myös Marquez oli hurjassa vauhdissa kaatumisensa jälkeen ja nousi aina viidennelle sijalle saakka. Kilpailun tuomaristo langetti kuitenkin nuorukaiselle 20 sekunnin aikasakon, kun Marquez ajautui hetkeksi ulos radalta kierroksella 22 ja näin espanjalainen löytyy tuloslistalta sijalta 10. Voittoon kilpailussa ajoi Nicolas Terol.

Tapahtumarikkaan kilpailun jälkeen Marquez johtaa edelleen 125-kuutioisten MM-sarjaa neljällä pisteellä Cortesen ollessa sijalla 5. MotoGP-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Misanossa viikon kuluttua.

SANDRO CORTESE,
AVANT MITSUBISHI AJO:

”Lähtöni ei ollut erityisen hyvä ja olin kai sijalla 12 ensimmäisen kierroksen jälkeen. Pyörä tuntui hyvältä ja aloitin nopeasti kiristämään vauhtia ja sain poimittua sijoituksia. Koitin vielä säästää hieman renkaita loppukierroksia varten jotta voisin tarvittaessa puristaa hieman kovempaa. On hienoa olla taas podiumilla, ja iso kiitos siitä kuuluu tiimille.”

MARC MARQUEZ,
RED BULL AJO MOTORSPORT:

”On tietysti harmillista että saimme aikasakon. En kuitenkaan oikein voinut muuta kuin ajaa suoraan, sillä olin jo miltei kaatunut. Sain vaivoin pyörän takaisin pystyyn eikä minulla ollut muuta tehtävissä kuin ajaa suoraan. Laskin kaasun pitkäksi aikaa pois seuraavalla suoralla, mutta tällä kertaa se ei auttanut.”

TALLIPÄÄLLIKKÖ AKI AJO:
”Olimme vahvoja koko viikonlopun joten tietenkään tulokseen ei voi olla täysin tyytyväinen. MM-taistelu ei salli kovin montaa virhettä, mutta toisaalta täytyy kyllä sanoa että rata täällä on varsin pomppuinen, ja isommissa luokissa oli muutamia varsin kokeneitakin kuljettajia, jotka kärsivät samanlaisista ongelmista. Sandro ajoi todella vahvan kisan tänään, vaikka startti ei ollutkaan paras mahdollinen. Meillä oli myös hyvä rengastaktiikka tälle päivälle, joten ehkä hyödyimme siitäkin hieman.”

Tiedote: Sami Haanpää

Uusin numero