Ajo Motorsportin Cortese ja Kent podiumilla Assenissa

Huipputasaisen jännitysnäytelmän vaakakuppi kääntyi loppujen lopuksi niukasti espanjalaisen Maverick Vinalesin eduksi, mutta Red Bull KTM Ajo Racingin saksalainen Cortese leikkasi maalilinjan hienosti toisena ja MM-uransa ensimmäisen podiumsijoituksen saavuttanut britti Danny Kent kolmantena vain 11 tuhannesosaa tiimikaverinsa takana.

Tilanne voittajan takana oli siksi tiivis, että se piti tarkastaa vielä videolta. Kent julistettiin oikeutetusti kolmanneksi, joskin ainoastaan tuhannesosan edulla espanjalaiseen Luis Salomiin nähden.

– Tietysti se vähän harmittaa, että voittoa ei tullut, mutta tiimin kaksi kuljettajaa podiumilla on aina hieno juttu. Ehdottomasti positiivisinta oli hyvä kisavauhtimme. Tästä on hyvä jatkaa viikon välein Sachsenringiin ja Mugelloon, tähdensi tallipäällikkö Aki Ajo.

Tuimaa taistelua

Paalupaikkamies Cortesella ja Kentilla oli kaikki mahdollisuudet jopa kaksoisvoittoon todella tiivistempoisessa ja vaiherikkaassa kisassa. Kent ampaisi päätöskierrokselle kärjessä Cortese ja Vinales välittömässä tuntumassaan. Vinales pääsi kuitenkin vetämään viimeiset mutkat omaa ajoaan ja se ratkaisi.

MM-sarjassa toisena ja seitsemän pistettä Vinalesin takana tuleva Cortese korosti, että hän ajoi moottoripyöräurheilun katedraalissa hyvällä fiiliksellä vain voitosta. Kiivaan taistelun tuoksinassa se merkitsi myös kolmea kosketusta Kentin pyörään.

– Olin luottavainen ja minulla oli tosiaankin kaikki tänään pelissä ensimmäisestä kierroksesta alkaen. Halusin vain voittaa, mutta hyvä näinkin. Toinen sija sen tuomat pisteet ovat erittäin tärkeitä kokonaisuutta katsottaessa. Kieltämättä se jäi kyllä vähän harmittamaan, että menetin otteeni voittotaisteluun siksi, että Salom missasi vaihteen viimeisissä mutkissa ja menetin rytmin, summasi Cortese.

Tasolleen yltänyt Kent sai kaksi viikkoa sitten kotiyleisönsä edessä Silverstonessa sellaisen vauhdin päälle, että uran avausvoitto ei ole välttämättä enää kaukana.

– Toivottavasti se lähti nyt tästä ja näitä podiumsijoituksia tulee vielä paljon lisääkin kauden aikana. Eipä silti, olin tänään myös onnekas ja hyvä, että ylipäätään pääsin tänään maaliin asti. Siksi kovaa vääntö radalla oli Sandronkin kanssa. Tämä oli hieno taistelu ja nautin siitä, kertoi Kent.

Cortesen ja Kentin katteet kolisivat ajoittain vaarillisenkin tuntuisesti yhteen.

– Tosi kovaa taistelua mies miestä vastaan. Toisaalta molemmat näkivät siinä vaiheessa, että Vinalesilla oli siksi hyvä vauhti päällä, että hän oli vaarassa karata. Näistä otetaan taas opiksi ja lisätään tiimityötä jatkossa vielä entisestään, totesi Ajo.

Cortesen ja Kentin tiimikaveri Arthur Sissis päätyi niukasti pisteiden ulkopuolelle, eli sijalle 16. Hän jäi tosin vain puoli sekuntia 13. sijasta. Voittajaankaan ei eroa kertynyt vajaata 13 sekuntia enempää.

Tämäkin kertoo paljon siitä, mikä oli kiehtovan kupletin juoni Assenin 4542 metrin mittaisella radalla 22 kierroksen kilpailun kuluessa.

Khairuddin teki
hienon nousun

AirAsia-SIC-Ajo-tiimin malesialaiskuljettaja Zulfahmi Khairuddin teki jälleen sen, mitä häneltä osattiin odottaakin.

Ruudusta 18 liikkeelle KTM-pyörällään lähtenyt ja kilpailun nopeimman kierroksen 1.44,004 ajanut Khairuddin nousi parhaimmillaan jo seitsemänneksi, kunnes kaksi harmittavaa virhettä pilasivat mahdollisuudet korkeammalle.

– Ei mikään helppo viikonvaihde. En oikein saanut kunnollista fiilistä tälle radalla ja pyörässä oli pientä tärinäongelmaa. Sain kisassa kuitenkin hyvän vauhdin päälle, joten tiivis kesäkausi jatkuu tästä positiivisin mielin, vahvisti Khairuddin.

Khairuddin ajoi Assenissa tililleen tukun tärkeitä MM-pisteitä leikkaamalla maalilinjan 11:ntenä. Hollannissa voittajasta 8,378 sekuntia jäänyt Khairuddin on pisteissä kahdeksantena.

Seuraava osakilpailu ajetaan jo ensi viikonvaihteessa Sachsenringin radalla Saksassa.
 

Uusin numero