Ajo Motorsportin Cortese eturivistä mestaruusjahtiin – Khairuddin paalupaikalle

– Kolmas sija on minulle täällä täydellinen tulos aika-ajoon. En ottanut aika-ajossa mitään riskejä, sillä radalla oli alussa vielä joitain märkiä paikkoja. Lähtökohdat kilpailuun ovat hyvät. Pyörä toimii hienosti, kisavauhti kohdallaan ja kaikki on ok, vahvisti saksalaiskuljettaja Cortese.

Aki Ajon johtaman Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin väreissä kilpailevan Cortesen mestaruuden ainoa uhkaaja, tosin jo 61 pisteen takamatkalla tuleva espanjalainen Luis Salom oli aika-ajossa viides. Salom joutuu kuitenkin lähtemään liikkeelle kymmenennestä ruudusta viime sunnuntaina Japanin GP:ssä saamansa rangaistuksen vuoksi.

Salomia viisi pistettä edellä oleva maanmies Maverick Vinales matkusti Malesiasta jo perjantaina Espanjaan. Tiiminsä kanssa riitautunut Vinales on sivussa koko loppukauden. Corteselle tarjoutuu näin ollen otollinen tilaisuus varmistaa mestaruus Malesiassa, sillä kaudesta on jaossa enää 75 pistettä.

– Minun on tehtävä hyvä tulos huomenna, sillä tiedän, että Luis (Salom) tulee lähtöpaikastaan huolimatta taas lujaa kohti kärkeä. Kieltämättä, onhan niitä perhosia ehkä vähän vatsassa, mutta tiedän, että pystyn pitämään itseni rauhallisena. Ja uskon, että kaikki sujuu hyvin sunnuntaina. Nautin tästä tilanteesta, kertoi Cortese.

Khairuddin juhli paalupaikkaa koti-
yleisön edessä syntymäpäivänään

Cortesen eturivin paikka oli kova juttu, mutta sitä oli toki myös AirAsia-SIC-Ajo-tiimin malesialaisen KTM-kuljettajan Zulfahmi Khairuddinin MM-uran ensimmäinen paalupaikka.

Maansa rr-historiaa jälleen ajanut Khairuddin teki yhdestä suuresta unelmastaan totta viimeistelemällä paalupaikan kotiyleisön edessä 21-vuotissyntymäpäivänään.

– Uskomatonta! Tämän parempaa synttärilahjaa en olisi voinut todellakaan toivoa, iloitsi MM-pisteissä seitsemäntenä oleva Khairuddin.

Khairuddin lähtee sunnuntaina hakemaan vuorostaan uransa ensimmäistä podiumsijoitusta.

– Edessä on varmasti kova kilpailu, mutta olen luottavainen siihen, että pystyn taistelemaan hyvän startin siivittämänä sijoituksista kolmen parhaan joukkoon. Ei muuta kuin 120-prosenttinen keskittyminen peliin kuten aika-ajossakin. Tiimi on tehnyt taas kerran hienoa työtä, sillä pyörä tuntuu todella hyvältä, kiitteli Khairuddin.

Khairuddin oli aika-ajossa ainoa 2.14:n kierrosajan alle painellut kuljettaja. Khairuddin viimeisteli pohja-ajaksi lukemat 2.13,885, joilla hän kukisti harjoituksia hallinneen saksalaisen Jonas Folgerin 0,266 ja Cortesen 0,714 sekunnilla.

Cortesen Red Bull KTM Ajo-tiimikavereista britti Danny Kent oli aika-ajossa 11:s ja australialainen Arthur Sissis 21:s.

Motegin radalla Japanissa voittotilinsä avannut Kent jäi kärjestä 2,012 ja Sissis 2,765 sekuntia.
 

Uusin numero