Ajo Motorsportille karu takaisku Tshekin GP:ssä

Paalupaikkamies Binder karautti muilta kauas horisonttiin, kun 19 kierroksen kisasta oli puolet takana.

Hän näytti karkaavan siinä vaiheessa myös jo varmalta vaikuttaneeseen voittoon, kunnes kohtalo astui kuvaan 5,4 kilometrin mittaisen radan oikealle taittavassa ykkösmutkassa. Eteläafrikkalainen Binder päätyi hiekoille, josta matka jatkui kävellen ja kohtaloa manaten.

– Bradin kaatuminen oli harmi, mutta näissä olosuhteissa, kuten tiedämme, jotain voi tapahtua milloin vain ja kenelle kuljettajalle tahansa. Meidän on vain hyväksyttävä tämä ja otettava opiksi. Hyvää tässä on se, että pistejohto ei suuremmin kaventunut, alleviivaa tallipäällikkö Aki Ajo.

Kisan voittoon viiletti John McPhee, joka ehti antaa Binderille suosiolla periksi jo yhdeksän kierroksen jälkeen.

Peugeot-pyörällä kisaava skotti McPhee saavutti uransa ensimmäisen voiton 8,806 sekunnin erolla espanjalaiseen Honda-kuljettaja Jorge Martiniin. Vastaava pyörää käskyttävä italialainen Fabio Di Giannantonio täydensi podiumtrion jäätyään voittajasta 9,777 sekuntia.

Binderin hollantilainen tiimikaveri Bo Bendsneyder teki haastavissa olosuhteissa ja ruudusta 24 hienon nousun seitsemänneksi. Bendsneyderin eroksi kärkeen kirjattiin 15,819 sekuntia.

Seuraava, eli kauden 12:s osakilpailu ajetaan elokuun ensimmäisenä viikonvaihteena Silverstonessa. Sielläkään tuskin sateelta vältytään.

Uusin numero