Ajo Motorsport on mukana uudessa sähköpyörien tukiluokassa MotoGP-sarjassa

FIM Enel Moto-e World Cup  -luokkaa ajetaan arviolta viidessä Euroopan MotoGP-osakilpailuissa. Sähköpyörien luokkaan on hyväksytty 18 pyörää ja kuudelle MotoGP-luokan tiimille on varattu kullekin kaksi pyörää. Kuusi sähköpyörää on varattu Moto2 ja Moto3 –talleille, joiden mukana on Ajo Motorsport.

Tallit, joilla kaksi pyörää:
Tech 3 Racing
LCR Team
Pramac Racing
Esponsorama Avintia Racing
Gresini Racing
Angel Nieto Team
 
Tallit, joilla yksi pyörä:
Sepang International Circuit
Marc VDS Racing Team
Ajo Motorsport
Pons Racing
Dynavolt Intact GP
SIC58 Squadra Corse

Sarjaan hyväksytyt tiimit vastaavat kuljettajasopimuksista. Ajajilla on oltava riittävä kansainvälinen RR-kokemus.

Sarjan pääsponsorina on italialainen energiayritys Enel. Luokan kisapyörien toimittajana on italialainen Energica. Sähköpyörien rengastoimittajana on Michelin.

Kisakalenteri FIM Enel Moto-e World Cup  -luokan osalta julkistetaan Misanon GP:n (7.-9. syyskuuta) yhteydessä. 

Sähköpyörien tallien kuljettajat julkistetaan syyskuun loppupuolella Espanjan Motorland Aragonin GP:n yhteydessä. Sähköpyöräluokassa ajetaan kahdet vapaat harjoitukset, aika-ajo ja itse kisa, joka on sunnuntaisin ennen Moto3-kilpailua.

Nopeudeltaan sähköpyörät ovat alkuvaiheessa hyvin lähellä Moto3-pyöriä FIM Enel Moto-e World Cup sarjan johtaja Nicolas Goubertin mukaan.

”Ajamamme testit ovat menneet erittäin hyvin. Testissämme Spielbergin Red Bull Ring –radalla Loris Capirossi ja Alessandro Branetti ajoivat samoja kierrosaikoja kuin Moto3-pyörät”.

FIM Enel Moto-e –luokan viralliset testit ajetaan Espanjan Jerezissä 23.-25. marraskuuta (2018),  13.-15. maaliskuuta 2019 ja 23.-25. huhtikuuta 2019.
 

Uusin numero