Ajo Moto2-mestarinsa otteista: ”Analyysin paikka”

Zarcon toisen mestaruuden ainoa uhkaaja Alex Rins päätyi kakkoseksi ja nousi samalla enää kolmen pisteen päähän suomalaistallin kuljettajasta. Tallipomo Aki Ajo myöntää, että nyt on syvällisemmän analyysin paikka.

– Neljäs sija ei ole huono, mutta menetimme muutamia pisteitä MM-johdostamme. Zarco oli täällä erittäin vahva kahtena ensimmäisenä päivänä, joten meidän on nyt analysoitava perusteellisesti se, mitä kisassa tapahtui. Emme ehkä olleet tänään onnekkaita ja Johannilla ei ollut käytössään sellaista rengasta, jolla hän olisi pystynyt painamaan tarpeeksi kovaa. Tällaista sattuu joskus, mutta jatkamme innokkaasti mestaruuden metsästystä seuraavissa kisoissa, muotoili Ajo.

Paalupaikkamies Zarco otti hyvän startin kisaan, mutta sen jälkeen vauhti kärkeen nähden alkoi hiipua. Mestari putosi hetkeksi seitsemänneksi.

– Sijoitus on harmillinen, sillä oli valmistautunut kamppailemaan tänään voitosta. Alku oli hyvä, mutta kun yritin nostaa vauhtia, niin se ei enää onnistunut. Oikeastaan vain menetin sijoituksia siinä vaiheessa. Johdan kuitenkin edelleen sarjaa ja se on tässä tilanteessa tärkeintä. Rins ajoi mahtavan kisan ja minun on onniteltava häntä siitä, totesi Zarco.

Kisan voitto oli kahden kuljettajan välinen kauppa, joka vaikutti jo kääntyvän Rinsin eduksi, kunnes tämä teki viimeisellä kierroksella virheen ajautumalla leveäksi.

Kotiyleisönsä edessä upeasti edennyt Lorenzo Baldassarri ei jättänyt rankaisematta tätä. Rossin velipuolen Luca Marinin tiimikaverina kilpaileva Baldassarri tuuletti uransa ensimmäistä voittoa 2,533 sekunnin erolla Rinsiin.

Zarco jäi voittajasta 8,942 sekuntia. Rinsin ja Zarcon väliin kiirehti Takaaki Nakagami.

Seuraava ja samalla kauden toiseksi viimeinen Euroopan osakilpailu odottaa vuoroaan kahden viikon kuluttua Aragonin radalla Espanjassa.

Uusin numero