Ajo kymmenes Britanniassa – Rins ei juhlinut tällä kertaa liian aikaisin

Avant Tecno Husqvarna Ajo-tiimin valkeakoskelaiskuljettaja starttasi 17 kierroksen kilpailuun ruudusta kymmenen.

Ajo käväisi avauskierroksella parhaimmillaan seitsemäntenä, mutta isossa ryhmässä sijoitukset vaihtuivat käytännössä koko ajan kirkkaimman kärjen takana.

Ajo putosi kisan puolivälin alla pahimmillaan 15:nneksi, mutta loppuveto oli varsin vahva. Hän nousi MM-sarjaa johtavan Red Bull KTM Ajo-tiimin Jack Millerin ohi toiseksi viimeisellä kierroksella kahdeksanneksi pudoten kuitenkin jälleen hetkessä neljä pykälää.

Päätöskierroksen Ajo hoiti mallikkaasti ja taistellen tiukasti tallikaverinsa Danny Kentin kanssa. Kent veti pitemmän korren ja yhdeksännen sijan 12 tuhannesosan erolla Ajoon.

"Olen tyytyväinen kilpailuun,
mutta en loppusijoitukseen"

– Se oli tiukka taistelu. Olen tyytyväinen kilpailuun, mutta en loppusijoitukseeni. Taistelussa oli mukana monta kuljettajaa ja loppupeleissä sinulla on yhtäläiset mahdollisuudet voittaa tai hävitä, muotoili Ajo.

Ajo on kärsinyt pitkin kautta hieman huippunopeuden puutteesta, mutta Silverstone toi jo parannusta Tshekin GP:hen nähden.

– Ohittaminen oli kuitenkin vaikeaa, koska kaikki halusivat hyötyä imuavusta.

Ajo korostaa, että paikka kärkiryhmästä on otettu.

– Nyt siellä pitää vain pysyä ja pyrkiä parantamaan seuraavassa kisassa sijoitusta.

Kisan voitto oli neljän kuljettajan, eli Rinsin, hänen tiimikaverinsa Alex Marquezin, KTM:llä kisaavan rookie-kuljettajan Enea Bastianinin ja Mahindralla etenevän Miguel Oliveiran välinen kauppa.

Edellisessä osakilpailussa voittoa jo kierros ennen maalia kohtalokkaasti tuulettanut Rins ei moiseen junnumokaan enää sortunut, vaan ylitti maalilinjan 11 tuhannesosaa Marquezin edellä.

Hienon kisan ajanut Bastiani täydensi podiumtrion 72 tuhanneosaa voittajan takana.

Miller otti vaikean viikonvaihteen jälkeen eräänlaisen torjuntavoiton tuikkaamalla kuudenneksi 4,701 sekuntia voittajasta.

– Meillä oli tänä viikonvaihteena vähän vaikeuksia niin ajamisen kuin säätöjenkin kanssa. Uskoakseni yksi ongelma oli radan pomppuisuus. Ehkä minun pitää myös kommunikoida paremmin tiimini kanssa kuvaillakseni tarkemmin ongelmia kisaviikonvaihteen aikana, totesi Miller.

– Tämä ei ollut meidän viikonvaihteemme. Mutta tämä oli vain yksi kisa, muistutti tallipäällikkö Aki Ajo siihen oleellisimpaan, eli kokonaisuuteen viitaten.

Miller johtaa sarjaa 13 pisteen erolla Marqueziin. Rins on kolmantena 29 pistettä kärjessä. Ajo nousi 45 pisteen saldolla sarjassa yhden pykälän sijalle 14.

Hanika aiheutti kisan
jälkeen vaaratilanteen

Kilpailun kunniakierroksella nähtiin valitettava ja vaarallinen tilanne, kun 12. sijan kuitannut Millerin tiimikaveri Karel Hanika teki pahan virheen.

Hanika vilkaisi hetken sivulleen törmäten Bastianinin pyörään.

Molemmat tämän kauden tulokaskuljettajat selvisivät tilanteessa onneksi lähinnä säikähdyksellä.

Seuraavat MM-pisteet ovat jaossa 14. syyskuuta San Marinon GP:n merkeissä Misanon radalla.