Ajo kylmiltään kuudenteen riviin

Ajo, 19, kiersi Motegin kauttaaltaan märän radan aika-ajossa 20 kertaa. Niistä nopein kulki viimeisellä vedolla sijaan 17 oikeuttaneessa ajassa 2.12,236.

– Radalla oli paljon vettä ja keli oli todella surkea. Pyrin välttämään kaikki riskit ja aloitin kenties ehkä vähän turhankin rauhallisesti, sillä pito osoittautui noissa olosuhteissa loppujen lopuksi yllättävänkin hyväksi. Odotin paljon pahempaa, kertoi Ajo.

Lähtökohdat aika-ajoon olivat todellakin poikkeukselliset, sillä kaikki kolme harjoitusjaksoa olivat peruuntuneet turvallisuussyiden vuoksi. Perjantaina sankka sumu esti lääkintähelikopterin saapumisen Motegiin ja lauantaiaamuna rata lainehti vedestä.

– Tilanne oli hankala, sillä aikalailla kylmiltäänhän sinne jouduttiin lähtemään. Niin, ja kyllähän tämä ollut odotteluineen muutenkin tosi erikoinen viikonloppu. Ajoin aika-ajon luonteeltaan enemmän harjoituksena kisapäivää silmälläpitäen, totesi suomalaistiimi Avant Tecnon KTM-pyörällä kilpaileva Ajo.

Poikkeuksellista oli myös aika-ajon kesto, sillä se ajettiin 55 minuutin mittaisena. Kilpailun johto pyrki kompensoimaan menetettyä harjoitusaikaa 15 lisäminuutilla.

– Ihan hyvä, että meille tarjottiin tänään oikeastaan niin paljon rata-aikaa, kun oli mahdollista. Motegiin on luvattu sunnuntaiksi kuivaa keliä, joten kisa-aamun varhainen vapaa harjoitus tulee olemaan isossa merkityksessä pyörän säätöjenkin osalta, tähdentää Ajo.


Uusitun aikataulun mukaan warm up korvataan 40 minuutin mittaisella harjoituksella.

Maanjäristyskään ei
järkyttänyt mielenrauhaa

Edellisessä osakilpailussa viikko sitten Australiassa yhdeksänneksi yltänyt Ajo lähtee päättämään luottavaisin mielin kolmen peräkkäisen GP-viikonlopun raskasta putkea.


– Kisaan joudutaan lähtemään käytännössä miltei ilman treenejä, mutta tilanne on sama kaikille. Näillä mennään.


Ajon mielenrauhaa ei Motegissa ole järkyttänyt taifuuni Franciscon uhka, eikä maanjäristyskään.


– Kaverit kertoivat, että täällä oli ollut pieni maanjäristys lauantain vastaisena yönä, johon moni oli herännyt. Minä en, sillä nukuin kuin tukki.

Parhaiten todella haastavista olosuhteista suoriutui paalupaikan selkeästi lukemin 2.09,387 nimiinsä napannut Alex Rins. Paalupaikalla oli Rinsille jo kauden seitsemäs.  Ajo jäi pohjista 2,849 sekuntia.

Rins saa näillä näkymin aurinkoisena sunnuntaina eturiviin rinnalleen Maverick Vinalesin ja tiimikaverinsa Alex Marquezin. Vinales jäi kärjestä peräti 0,923 sekuntia. Marquez tuli puolestaan vain kolme tuhannesosaa Vinalesin takana.

Japaniin viiden pisteen MM-johdossa Rinsiin nähden saapunut Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tiimin Luis Salom sijoittui aika-ajossa neljänneksi 1,269 sekuntia paalupaikkamiehestä. Marquez suisti Salomin eturivistä viimeisellä kierroksella.

Motegi, Japani.
Moto3-luokan 16/17 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:

  1. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM 2.09,387    
  2. Maverick Vinales Espanja, Team Calvo, KTM + 0,923
  3. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM + 0,926  
  4. Luis Salom Espanja, Red Bull KTM Ajo, KTM + 1,269
  5. Jack Miller Australia, Caretta Technology-RTG, FTR Honda + 1,284
  6. Isaac Vinales Espanja, Ongetta-Centro Seta, FTR Honda + 1,494
  7. Niccolo Antonelli Italia, GO&FUN Gresini Moto3, FTR Honda + 1,624
  8. Hiroki Ono Japani, Honda Team Asia, Honda + 1,670
  9. Jonas Folger Saksa, Mapfre Aspar Team Moto3, Kalex KTM + 1,836
10. Sena Yamada Japani, Team Plus One & Endurance, Honda + 2,131
11. Jasper Iweman Hollanti, RW Racing GP, Kalex KTM + 2,257
12. Hyuga Watanabe Japani, La Fonte Tascaracing, FTR Honda + 2,332
13. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 2,406
14. Toni Finsterbusch Saksa, Kiefer Racing, Kalex KTM + 2,567
15. Brad Binder Etelä-Afrikka, Ambrogio Racing, Mahindra + 2,586
17. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno, KTM + 2,849
19. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 2,948
 

Uusin numero