Ajo kiristi vauhtia Jerezissä

– Aika koheni ihan mukavasti, mutta ehdottomasti tärkeintä oli se, että fiilis oli nyt paljon parempi ajamiseen, painotti KTM:n tehdaspyörällä kilpaileva Ajo.

Ajo kokee, että 4,4 kilometrin mittainen Jerezin rata on hänelle uudella pyörällä vielä tässä vaiheessa vaikeampi ja haastavampi, kuin viime viikolla testien näyttämönä toiminut Valencia.

– Valencia on enemmän sellainen ”stop and go”-rata, jossa Moto3-luokan pyörä istui käteeni oikeastaan välittömästi. No, meillä on Jerezin tästä jaksosta vielä yksi päivä ajamatta, joten lauantaina on edelleen hyvä tilaisuus kerätä lisää sitä fiilistä. Ja pitää muistaa, että Jerezissä ajetaan ennen MM-kauden alkua maaliskuussa vielä kolme päivää testiä lisää. Se on minulle hyvä juttu.

Ajon kierrokset jäivät perjantaina 40:ään.

– Meillä oli aamupäivällä pieniä ongelmia pyörän elektroniikan kanssa, enkä päässyt ajamaan suunnitelmissa olleita pitempiä settejä. Eipä silti, kyllähän nämä tekniset ongelmat ovat jääneet sittenkin jopa yllättävänkin vähiin, kun kyseessä on sentään täysin uusi prototyyppipyörä.

Ajo tuskaili vielä avauspäivänä kahden nopean mutkan kanssa, joissa hän menetti turhan paljon aikaa moniin muihin kärkipään kuljettajiin verrattuna.

– Nyt nekin menivät jouheammin ja paremmalla rytmillä. Tosin ehkä vieläkin oli takajarrua liikaa. Nämä ovat niitä tiettyjä pikkujuttuja, joita lähden parantamaan lauantaina. Silloin on tarkoitus yrittää saada kovempaa aikaa myös kuluneemmilla renkailla. Vielä en ole oikein onnistunut siinä.

Ajo Motorsportin edustaman KTM:n tehdastiimin brittikuljettaja Danny Kent jatkoi Jerezin testien kärkivauhtia pysäyttämällä kellot ajassa 1.47,5. Ajo kavensi kahdella kymmenyksellä eroa kärkeen.

– Jerezin rata istuu erinomaisesti Kentin ajotyyliin. Hän on ollut täällä selkeästi nopein kuljettaja, totesi Ajo.

Jerez, Espanja.
Moto3-luokan 2/3 testipäivä. Epävirallisia tuloksia:

  1. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull KTM Ajo Factory Team 1.47,5
  2. Maverick Vinales Espanja, Avintia Racing, FTR Honda 1.47,7
  3. Hector Faubel Espanja, Bankia Aspar Team, Kalex KTM 1.48,1
  4. Sandro Cortese Saksa, Red Bull KTM Ajo Factory Team, 1.48,3
  5. Miguel Oliveira Portugali, Team Estrella Galicia, Honda 1.48,9
  6. Alberto Moncayo Espanja, Bankia Aspar Team, Kalex KTM 1.49,0
  7. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing, KTM 1.49,5
  8. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo Factory Team, 1.50,1
  9. Alex Marquez Espanja, Team Estrella Galicia, Honda 1.50,2
10. Efren Vazquez Espanja, Team Laglisse, Honda 1.50,3
 

Uusin numero