Ajo kehuu uusittua Botniaringiä

– Ranne on jo parempi kuin viime viikonvaihteena Saksassa ajetussa MM-osakilpailussa. Kipua on vielä vähän, mutta ei niin paljon kuin Sachsenringillä. Ilman puudutusta lähdetään lauantain kisaan, joka on lyhyt, eli kymmenen kierroksen mittainen, kertoo Ajo, 19.

Botniaringin uusi, 4014 metrin mittainen rata keräsi kehut Ajolta.

– Rata on hyvä niin malliltaan kuin uudelta asfaltiltaankin. Vähän on parannettavaa ja töitä tehtävänä turva-alueiden sekä kanttareiden osalta, mutta kaiken kaikkiaan ensivaikutelma oli varsin positiivinen.

Ajo ei ottanut perjantaina aamupäivällä vielä riskejä ranteensa kanssa sateen liukastamalla radalla. Myöhemmin hän pääsi ajamaan kaksi harjoitusjaksoa kuivalla radalla.

Ne kierrokset merkitsivät hänelle samalla ensituntumaa KTM:n Moto3-luokan tuotantomalliin, jolla hän kilpailee Botniaringillä. Ajon MotoGP-sarjan tehdaspyörä on parhaillaan matkalla ison lätäkön taakse Indianapolisiin, jossa Moto3-luokka palaa vajaan viiden viikon mittaiselta kesätauolta tositoimiin 16.-18. elokuuta.

– Tämä pyörä on ihan ok. Se on vähän tehottomampi GP-sarjan pyörääni verrattuna, mutta hyvältä se tuntuu. Saimme sen tänään rungon säätöjen osalta tuntumaan kotoisalta.

Ajo odottaa jo innolla kilpailemista kotiyleisön edessä.

– On tavallaan jännää palata pitkästä aikaa Suomen radoille. Ei muuta kuin rennoin fiiliksin matkaan.

Uusin numero