Ajo kävi kurkkaamassa kärkeä: ”Tosi hyvä fiilis”

Niklas Ajo oli perjantaina pelkkää hymyä Toscanan auringon alla Mugellossa. Ajo on löytämässä hyvää kyytiä sen vireen, jolla hän kolkutteli viime vuonna Italian GP:n kärkeä samaisella suosikkiradallaan.

– Minulla oli tosi hyvä fiilis ajamiseen ja pyörään heti aamusta. Voin jatkaa tästä luottavaisin mielin lauantain aika-ajopäivään. Tunnen olevani nyt lähellä sitä samaa tasoa kuin viime kaudella parhaimmillani.

RBA Racing-tiimin KTM-pyörällä kilpaileva Ajo päätyi Moto3-luokan perjantain harjoitusten yhdistetyllä tuloslistalla sijalle 15. Se ei kerro tälle kertaa koko totuutta positiivisen päivän saldosta.

Ajo tuikki avausharjoituksessa ajalla 1.59,055 toisena, kun sessiosta oli ajamatta enää viimeinen minuutti. Hän päätyi ensimmäisellä harjoitusjaksolla loppujen lopulta kahdeksanneksi 0,808 sekuntia kärjestä.

– Positiivinen treeni. Pyörä oli parempi kuin vielä koskaan aiemmin tällä kaudella. Ranskan GP:n jälkeen Almeriassa ajettu onnistunut testijakso oli erittäin tärkeä ja hyödyllinen. Se teki hyvää itseluottamukselle ja saimme siellä pyörää selkeästi paremmaksi, Ajo alleviivaa.

Ajo viimeisteli iltapäivän harjoituksessa lukemat 1.59,112. Viimeiset kovat vedot jäivät ajamatta kaatumisen seurauksena.

– Kaveri vaihtoi linjaa eteeni, eikä siinä ollut sitten enää mitään tehtävissä. Tietenkin tuo jäi vähän harmittamaan, mutta tämä kaikki kuuluu kilvanajoon. Eikä tuo kakkostreenikään ollut lainkaan huono. Ajoin sen käytetyillä renkailla ja teimme paljon töitä kisaa varten.

Perjantain terävimmistä vauhdista vastasi kotiyleisöään rataennätyksen alittaneella huippuajalla 1.57,616 hemmotellut Niccolo Antonelli. Ajon eroksi kärkeen kirjattiin 1,439 sekuntia.

Uusin numero